Ο σίφουνας της ακρίβειας σαρώνει τα πάντα!


Το κύμα μέρα με την ημέρα φουσκώνει…

–Προ των θυρών, νέα γενιά «κόκκινων» δανείων

Το κύμα της ακρίβειας στο πέρασμά του δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, δημιουργώντας κινδύνους για ολόκληρη την οικονομία. Οι ανατιμήσεις δεν έχουν σταματημό, με την κυβέρνηση να έχει διαθέσει μέχρι τώρα κοντά στα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ με έναν και μόνο στόχο, να συγκρατήσει τις αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα.

Από: Το Παρόν

Οι τιμές σε ΟΛΑ τα μέτωπα έχουν… εκτιναχθεί! Από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 332% και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30,5%! Και έρχεται νέο «τσουνάμι» αυξήσεων, με τον πληθωρισμό να έχει ήδη εκτοξευθεί στο 12%!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των δανειοληπτών κατά 20% μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων ύψους 400 – 600 εκατ. ευρώ.

Αυξάνουν οι μικροοφειλέτες!
Χρέη μέχρι 500 ευρώ έχουν 2.400.000 φορολογούμενοι. Μάλιστα, από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 οι μικροοφειλέτες αυξήθηκαν κατά 692.413. Ακόμη, 8.862 μεγαλοοφειλέτες χρωστάνε στην Εφορία πάνω από 1.000.000 ευρώ ο καθένας και όλοι μαζί οφείλουν 112,65 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι το 0,2% των οφειλετών της Εφορίας χρωστάει το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών! Μέσα δε σε έναν χρόνο οι μεγαλοοφειλέτες αυξήθηκαν κατά 319.

Να σημειωθεί ότι σε ποσοστό 38,6% οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις φοβούνται ότι μπορεί να οδηγηθούν σε διακοπή της δραστηριότητάς τους!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail