Γιατί ο πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα των εκλογών – Πόσο κοντά είμαστε στις κάλπες

Ο πρωθυπουργός άνοιξε συνειδητά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε την πόρτα για τις πρόωρες εκλογές, όχι γιατί έχει αποφασίσει να στήσει κάλπες μέσα στο χειμώνα, αλλά για να έχει προετοιμάσει την κοινή γνώμη στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί -εξ αιτίας των υποκλοπών και της ακρίβειας- και αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

Από: topontiki.gr / Της Πηνελόπης Νάσσου

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάρα τις πιέσεις που δέχεται δεν έχει αποφασίσει αν θα στήσει κάλπες στις αρχές του χρόνου ή την άνοιξη αν και στην επίσκεψη του το Σάββατο στην Καλλιθέα ανέφερε ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε ν’ ανοίξει την συζήτηση των εκλογών, καθώς μια ενδεχόμενη ξαφνική αλλαγή από το βασικό σενάριο της Άνοιξης θα έδινε την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να μετρήσουν προφανώς τις συνέπειες από το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και το αποτύπωμα που θα αφήσει στην κοινωνία το θέμα της ακρίβειας και της ενέργειας.

Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ναταλία Γερμανού σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι ο πρωθυπουργός θέλησε να κάνει μια πιο χαλαρή συνέντευξη προκειμένου να προσεγγίσει και πάλι τους δυσαρεστημένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα πυκνώσει τις περιοδείες σ’ όλη την χώρα σε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης των πολιτών.

Ως βασικό αφήγημα θα έχει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε σχέση με τις μεγάλες κρίσεις που βιώνει η χώρα (πανδημία, ενεργειακή κρίση), αλλά και στους χειρισμούς στα εθνικά θέματα.

Στόχος της επικοινωνιακής στρατηγικής του Μαξίμου, είναι η μεσαία τάξη καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι με τις ευάλωτες ομάδες θα έχουν λιγότερα προβλήματα αφού όπως λένε τους έχουν στηρίξει οικονομικά τόσο στην πανδημία όσο και στην ενέργεια.

“Θα στηρίζουμε την πραγματική οικονομία, τους μεροκαματιάρηδες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αυτούς οι οποίοι αγωνίζονται κάθε μέρα να τα βγάλουν πέρα ή θα πάμε σε μια ισοπεδωτική λογική αύξησης των φόρων για να τσακίσουμε και πάλι τη μεσαία τάξη; Είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί και πάλι, διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και διότι κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε πολύ ταραγμένα νερά” δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Καλλιθέα, πολώνοντας το κλίμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail