Η Τουρκία προμήθευσε την Ουκρανία κατευθυνόμενους πυραύλους με λέιζερ

Ένας εκτοξευτής πολλαπλών πυραύλων εκτοξεύει πύραυλο TRLG-230 σε απροσδιόριστη τοποθεσία (Roketsan)
Freepen.gr -
Η Τουρκία παρέδωσε δεκάδες κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας TRLG-230 στην Ουκρανία στις αρχές του καλοκαιριού, ανέφεραν στο Middle East Eye δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το βλήμα αναπτύχθηκε από τον Τούρκο παραγωγό Roketsan. Ο πύραυλος TRLG-230 των 230 mm έχει υψηλή ακρίβεια έναντι στόχων εντός εμβέλειας 20-70 km, χάρη στο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) και την καθοδήγηση με λέιζερ.

Το TRLG-230 μπορεί να συνδυαστεί με πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, γνωστούς ως MLRS, του οποίου το αμερικανικό ισοδύναμο, το High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), ήταν πολύ αποτελεσματικό ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Το MEE γνωρίζει πως περίπου 50 πύραυλοι TRLG-230 έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας όσα ανέφερε το αμυντικό blog Oryx τη Δευτέρα. Ωστόσο μια πηγή είπε ότι μέχρι στιγμής θα μπορούσαν να έχουν αποσταλεί έως και 200 ​​πύραυλοι.

Το Orxy ανέφερε σε άρθρο ότι ο κατευθυνόμενος πύραυλος θα μπορούσε να συνδυαστεί με τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Τουρκίας, τα οποία θα μπορούσαν να εντοπίσουν στόχους για τον κατευθυνόμενο πύραυλο και να τους βοηθήσουν στην επιτυχή καταστροφή τους σε εμβέλεια 70 χιλιομέτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail