Φοβούμενοι να πέσουν σε ρωσική παγίδα στη Χερσώνα, οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με περικύκλωση στο Ουγκλεντάρ

Freepen.gr - Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη σε πολλά μέτωπα της Ουκρανίας. Εν μέσω των μονομαχιών με το βαρύ πυροβολικό, οι ουκρανικές μονάδες προσπαθούν να προχωρήσουν σε μικρές ομάδες, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν τις επιθέσεις, αναφέρει το southfront.org.

Στην περιοχή του Kharkov, οι ουκρανικές μονάδες συνέχισαν τις προσπάθειές τους να κινηθούν προς τη Makeyevka και την Chervonopopovka, αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες περίπου 170 στρατιωτών. Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης ουκρανικές μονάδες και ομάδες ξένων μισθοφόρων στην περιοχή Kupyansk. Οι απώλειες ανήλθαν σε περισσότερους από 110 αγωνιστές.

Στην περιοχή Χερσώνα συνεχίζονται οι μονομαχίες πυροβολικού. Ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται με μικρές δυνάμεις μέχρι ένα λόχο σε δύναμη, στην περιοχή από 80 έως 250 άνδρες ανά επίθεση. Οι βόρειες γραμμές του μετώπου, όπου οι Ουκρανοί προσπαθούν να προχωρήσουν προς τον Μπερισλάβ, παραμένουν το κύριο πεδίο μάχης στην περιοχή. Την 1η Νοεμβρίου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κυβερνήτη της περιοχής Χερσώνας ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία έχασε περίπου 70 στρατιώτες στην πρόσφατη απόπειρα επίθεσης στην περιοχή. Οι ουκρανικές επιθέσεις στο δυτικό μέτωπο της περιοχής ήταν επίσης ανεπιτυχείς.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η εκκένωση αμάχων στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Η ζώνη εκκένωσης επεκτάθηκε στα 15 km εκτεινόμενη από την ανατολική όχθη. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν μια σειρά από πόλεις στην ανατολική όχθη, συμπεριλαμβανομένων των Kakhovka, Novaya Kakhovka και Golaya Pristan. Η απόφαση ελήφθη λόγω του κινδύνου ουκρανικών επιθέσεων στο φράγμα Kakhovskaya και του κινδύνου πλημμύρας των παράκτιων περιοχών. Η εκκένωση θα επιτρέψει επίσης στο ρωσικό στρατό να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη άμυνα κατά μήκος του ποταμού. Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι στρατιωτικοί δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή. Οι Ουκρανοί έχουν ήδη επιχειρήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκκένωσης, αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε επίθεση στο Ντονμπάς. Στα δυτικά προάστια του Ντόνετσκ, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας διώχνουν τις ουκρανικές μονάδες από τη Maryinka. Προχώρησαν στα βόρεια προάστια και πήραν τον έλεγχο του τοπικού σχολείου Νο. 3, ενώ προχωρούν και στην περιοχή της λεωφόρου Druzhby στο κέντρο του οικισμού.

Στα νότια, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια επίθεση στη Novomikhailovka και μπορεί σύντομα να κόψει το δρόμο που οδηγεί στο Ugledar. Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Ugledar από τα νότια προάστια. Πάνω από το μισό χωριό Pavlovka βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της διάβασης στον ποταμό Kashlagach. Υπό τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού από το Ugledar, οι Ρώσοι συνεχίζουν την επιχείρηση καθαρισμού στο χωριό.

Σε περίπτωση περαιτέρω προέλασης των ρωσικών δυνάμεων, η ουκρανική ομάδα στο Ugledar κινδυνεύει να περικυκλωθεί και να αποκοπεί από τις γραμμές ανεφοδιασμού τους. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστούν να πολεμήσουν στους δρόμους της πολιορκημένης πόλης ή θα αναγκαστούν να φύγουν από το ρωσικό πυροβολικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail