Δεν επετεύχθη συμφωνία στις συνομιλίες Βελιγραδίου-Πρίστινας στις Βρυξέλλες, λέει ο Βούτσιτς

Freepen.gr - Βελιγράδι και Πρίστινα απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία στις συνομιλίες ανώτατου επιπέδου στις Βρυξέλλες παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell και του ειδικού εντεταλμένου της ΕΕ για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα Μίροσλαβ Λάιτσακ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic. 

«Για λόγους που δεν καταλαβαίνω, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε ο Βούτσιτς.

«Η σερβική πλευρά ήταν απολύτως εποικοδομητική, δεχθήκαμε δεκάδες τροποποιήσεις [στη συνθήκη], αλλά η αλβανική πλευρά αρνήθηκε να δεχτεί οτιδήποτε έστω και για ένα δευτερόλεπτο, πάντα ήθελαν να προσθέσουν κάτι που είναι αδύνατο», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν σαφές ποια πλευρά ήθελε πραγματικά να επιτευχθεί συμφωνία και το μόνο πράγμα στο οποίο επέμεινε το Βελιγράδι ήταν "ότι όλες οι συμφωνίες που υπογράφηκαν νωρίτερα θα πρέπει να τηρηθούν", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail