Βέλγος γερουσιαστής: Μια διαμελισμένη Ρωσία θα είναι εφιάλτης για την Ευρώπη

Εάν διαιρεθεί, η Ρωσία θα είναι εφιάλτης για την Ευρώπη, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών, θα συρρέουν εκεί. Οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να εξετάσουν τη διαίρεση της Ουκρανίας αντ' αυτού, δήλωσε ο Βέλγος γερουσιαστής Alain Destexhe στο Causeur.

Ο πολιτικός ζήτησε να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να τελειώσει μια σύγκρουση με τη Μόσχα, ειδικά μια πυρηνική. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν είναι αυτή που οδηγεί την Ευρώπη σε αυτό. Ο Destexhe πιστεύει πως οι στρατιωτικές εκστρατείες των ΗΠΑ στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη χρησιμεύουν ως απόδειξη.

«Στην καλύτερη περίπτωση, είναι μια υπερεθνικιστική, επιθετική και εκδικητική δύναμη που θα νικήσει. Στη χειρότερη περίπτωση, η Ρωσία θα εκραγεί όπως έκανε η Σοβιετική Ένωση το 1991, ο Καύκασος ​​θα τυλιχθεί από φωτιά και αιματοχυσία, εκατομμύρια πρόσφυγες θα φύγουν στην Ευρώπη (αλλά όχι στις ΗΠΑ) που την καθιστούν εστία ισλαμικής τρομοκρατίας. Η Ρωσία, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, θα γίνει εφιάλτης για την Ευρώπη», είπε ο Βέλγος γερουσιαστής ζητώντας αναθεώρηση της πολιτικής έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Κατά τη γνώμη του, η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει τη διαίρεση της Ουκρανίας, διότι μετά το 2014 «το μισό του πληθυσμού (…) δεν αισθάνεται ούτως ή άλλως ως πολίτες αυτής της χώρας».

Επιπλέον, ο Destexhe εκτιμά πως ο πληθυσμός της Ευρώπης μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες, όπως η φτωχοποίηση, λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail