Όχι περισσότεροι από δύο διπλωμάτες παραμένουν σε ορισμένα μη φιλικά κράτη - Μόσχα

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Ο αριθμός των Ρώσων διπλωματών που παραμένουν σε ορισμένα μη φιλικά κράτη δεν υπερβαίνει τους δύο, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού TVC.

"Όσον αφορά τις πρεσβείες, η διπλωματική μας παρουσία στην πραγματικότητα έχει ελαχιστοποιηθεί σε ορισμένες χώρες, κυρίως στις χώρες της ΕΕ που ανακοινώσαμε ως μη φιλικές. Έχουμε μόνο έναν ή δύο διπλωμάτες σε ορισμένες χώρες", είπε η Ζαχάροβα.

Η Ρωσία συνεχίζει να διατηρεί διπλωματική παρουσία σε αυτές τις χώρες "επειδή υπάρχουν πολίτες και συμπατριώτες, υπάρχουν οργανώσεις που απαιτούν καθημερινά την έκδοση εγγράφων, πιστοποιητικών γέννησης, διαβατηρίων, νομιμοποίησης μεταφράσεων και ούτω καθεξής. Αυτή είναι μια δουλειά ρουτίνας που πρέπει να να γίνει, όχι απλώς να διατηρήσουν κάποια διπλωματική παρουσία. Εργάζονται καθημερινά», σημείωσε η εκπρόσωπος.

Η Μόσχα δεν υπήρξε ποτέ πρωτοπόρος στην επίλυση προβλημάτων με διακοπή των σχέσεων, είπε ο διπλωμάτης. "Αυτό είναι παράλογο, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει από άλλη πλευρά", πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail