Πολύ σοβαρές ελλείψεις σε Amoxicillin, Augmentin, Tamiflu, Albuterol και Tylenol έχουν εκδηλωθεί στις ΗΠΑ

Vitolda Klein - Unsplash
Τα νοσοκομεία γεμίζουν σε όλη την Αμερική και υπάρχουν εξαιρετικά ανησυχητικές ελλείψεις σε μερικά από τα πιο σημαντικά φάρμακά μας. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι ο RSV, η γρίπη και ο COVID συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια «τριπλοδημία» και απλά δεν υπάρχουν αρκετά φάρμακα για να κυκλοφορήσουν. Προσωπικά, με απασχολεί περισσότερο το RSV. Εξαπλώνεται αστραπιαία από ακτή σε ακτή και μας λένε πως τα πολύ μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Έγραψα ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά με το ξέσπασμα του RSV νωρίτερα αυτόν τον μήνα και από τότε τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη χειρότερα. Το ιατρικό μας σύστημα κατακλύζεται από άρρωστα παιδιά και αυτό έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές ελλείψεις σε Amoxicillin, Augmentin, Tamiflu και Albuterol…

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Αμερική αντιμετωπίζει έλλειψη τεσσάρων βασικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για κοινές ασθένειες στα παιδιά, καθώς η εποχή του ιού επανέρχεται σε πλήρη ισχύ.

Οι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει έλλειψη αντιβιοτικών πρώτης γραμμής Amoxicillin και Augmentin, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Το Tamiflu, το πιο κοινό φάρμακο για τη γρίπη στις ΗΠΑ, και το Albuterol, μια συσκευή εισπνοής για το άσθμα και για το άνοιγμα των αεραγωγών στους πνεύμονες, είναι επίσης ελλιπή, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Φαρμακοποιών Συστημάτων Υγείας.


Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην καρδιά της εποχής της γρίπης.

Μάλιστα, η αρχή του χειμώνα απέχει περίπου ένα μήνα ακόμα.

Πώς θα είναι λοιπόν τα πράγματα μέχρι να φτάσουμε στα μέσα Ιανουαρίου;

Σε αυτό το σημείο, τα πράγματα είναι ήδη τόσο άσχημα που αρχίζουμε επίσης να βλέπουμε μια πολύ σοβαρή έλλειψη Tylenol:

Μια έλλειψη Tylenol για παιδιά που επηρεάζει επί του παρόντος τον Καναδά έχει μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησαν φαρμακοποιοί σε πολλές αμερικανικές πόλεις.

Η έλλειψη του φαρμάκου, λένε οι ειδικοί, προέρχεται από μια πρόσφατη έξαρση της παιδιατρικής ασθένειας, καθώς τα εποχιακά σφάλματα επανέρχονται με έκρηξη μετά την καταστολή τους κατά τη διάρκεια των lockdown που σχετίζονται με τον COVID.


Αυτό είναι ανοησία.

Σε όλα μου τα χρόνια, δεν έχω ακούσει ποτέ για έλλειψη Tylenol στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δυστυχώς, τώρα έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα σε όλη τη χώρα, και έτσι ο RSV και η γρίπη μας χτυπούν εξαιρετικά σκληρά.

Ένας γιατρός είπε στο CNN ότι «δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»:

«Στα 25 χρόνια που είμαι παιδίατρος, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε στο CNN ο ειδικός παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Δρ. Stacene Maroushek της Hennepin Healthcare στη Μινεσότα. «Έχω δει οικογένειες που απλά δεν κάνουν διάλειμμα. Έχουν τη μια ιογενή ασθένεια μετά την άλλη. Και τώρα υπάρχει η δευτερογενής επίδραση των μολύνσεων του αυτιού και της πνευμονίας που προκαλούν ελλείψεις αμοξικιλίνης».

Ο λόγος για τις ελλείψεις οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση, ειδικά με την αύξηση των κρουσμάτων αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) και γρίπης. Ο συνδυασμός του RSV, της γρίπης και του COVID που κυκλοφορεί έχει ονομαστεί «τριπλοδημία».


Αυτός θα είναι ένας μακρύς χειμώνας για το ιατρικό μας σύστημα.

Όπως ανέφερα νωρίτερα, τα νοσοκομειακά κρεβάτια γεμίζουν γρήγορα σε όλη τη χώρα:

Αυτές οι αυξήσεις έχουν γεμίσει παιδικά νοσοκομεία σε αυτές τις πολιτείες. Στο Νοσοκομείο Παίδων της Αλαμπάμα, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πολιτείας που βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ – το 91 τοις εκατό των κρεβατιών είναι γεμάτο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt, το οποίο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο παιδικό νοσοκομείο στο Τενεσί, έχει δυναμικότητα 98 τοις εκατό από την Τρίτη.


Και όπως συζήτησα στο άρθρο μου για το RSV νωρίτερα αυτόν το μήνα, υπάρχουν μερικά νοσοκομεία που έχουν ήδη γεμίσει όλα τα κρεβάτια τους.

Φυσικά τα περισσότερα παιδιά που αρρωσταίνουν δεν καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Τα περισσότερα από αυτούς απλώς μένουν σπίτι και τα φροντίζουν οι γονείς τους μέχρι να αναρρώσουν.

Τον Οκτώβριο, περισσότεροι Αμερικανοί δεν εργάστηκαν για να φροντίσουν άρρωστα παιδιά από ποτέ:

Περισσότεροι από 100.000 Αμερικανοί δεν εργάστηκαν τον περασμένο μήνα - ένα υψηλό επίπεδο όλων των εποχών - λόγω προβλημάτων παιδικής φροντίδας, πολλά από τα οποία οφείλονται σε άρρωστα παιδιά και άρρωστους φροντιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Δυστυχώς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σημειώσουμε άλλο ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών αυτόν τον μήνα.

Σίγουρα θα ήταν ωραίο εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέμβει και βοηθούσε ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι θα έχουν αρκετά φάρμακα για να δώσουν στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια αυτής της ιατρικής έκτακτης ανάγκης.

Αλλά αντί να το κάνει αυτό, η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να δώσει άλλα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) και σε συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών, παρέχουν επιπλέον 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική στήριξη στην κυβέρνηση της Ουκρανίας. Η χρηματοδότηση, η οποία θα βοηθήσει στην άμβλυνση του οξέος δημοσιονομικού ελλείμματος που προκλήθηκε από το βίαιο επιθετικό πόλεμο του Πούτιν, κατέστη δυνατή με τη γενναιόδωρη δικομματική υποστήριξη του Κογκρέσου. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα λάβει τη χρηματοδότηση σε δύο δόσεις πριν από το τέλος του 2022.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken μόλις ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί θα λάβουν άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια:

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία την Τετάρτη.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει «πρόσθετα όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό αεράμυνας από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ», είπε ο Blinken σε δήλωση, η οποία δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες για τα όπλα που κατευθύνονται προς την Ουκρανία. Είναι η 26η φορά που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την προεδρική αρχή απόσυρσης, η οποία επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες να αφαιρούν από τα αποθέματά τους και να παρέχουν αυτά τα όπλα στην Ουκρανία.


Αντί να δώσουμε τόσα χρήματα στους Ουκρανούς, γιατί δεν μπορούμε να τα ξοδέψουμε σε κάποια αντιβιοτικά για τα παιδιά μας;

Μου φαίνεται ότι οι προτεραιότητές μας είναι πραγματικά μπερδεμένες.

Το ξέσπασμα του RSV που παρακολουθούμε αυτή την στιγμή είναι πραγματικά σοβαρό. Εάν έχετε μικρά παιδιά, θα θέλετε να παρακολουθείτε στενά τις εξελίξεις στην περιοχή σας.

Μετά από μερικά πραγματικά δύσκολα χρόνια, πολλοί άνθρωποι ήλπιζαν ότι θα ζούσαμε μια «επιστροφή στην κανονικότητα» το 2022.

Αλλά καθώς συνεχίζω να προειδοποιώ τους αναγνώστες μου, έχουμε εισέλθει πλέον σε μια εποχή μεγάλων επιδημιών.

Φέτος είδαμε τη γρίπη των πτηνών να σκοτώνει δεκάδες εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες μας, μια παγκόσμια επιδημία ευλογιάς των πιθήκων έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και τώρα ο RSV και η γρίπη εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα.

Πραγματικά ζούμε σε πρωτόγνωρους καιρούς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες όσο περνούν οι μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail