ΗΠΑ: Προειδοποιούν ότι οι τιμές του κρέατος μπορεί να αυξηθούν κατά 40 ή 50 τοις εκατό

Jason Leung on - Unsplash
Αν έχετε πάει στο μπακάλικο τον τελευταίο καιρό, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι οι τιμές του κρέατος έχουν αυξηθεί δραματικά. Δυστυχώς, μας προειδοποιούν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα το 2023. Σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, οι κτηνοτρόφοι μειώνουν δραματικά το μέγεθος των κοπαδιών τους λόγω της αδυσώπητης ξηρασίας. Εν τω μεταξύ, η γρίπη των πτηνών έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο σχεδόν 100 εκατομμυρίων κοτόπουλων και γαλοπούλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Πέρα από όλα τα άλλα, οι προοδευτικοί πολιτικοί σε όλο τον δυτικό κόσμο συνεχίζουν να είναι απόλυτα αποφασισμένοι να μας κάνουν όλους να αρχίσουμε να τρώμε λιγότερο κρέας.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έτσι, οι τιμές είναι πιθανό να συνεχίσουν να ανεβαίνουν στο άμεσο μέλλον και οι προμήθειες θα αρχίζουν να γίνονται πολύ περιορισμένες.

Στην πραγματικότητα, ένας γνώστης της βιομηχανίας κρέατος στη Γερμανία ισχυρίζεται πως σε αρκετούς μήνες από τώρα «δε θα έχουμε τίποτα στα ράφια»:

Η γερμανική βιομηχανία κρέατος έχει προειδοποιήσει για επικείμενα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό, ειδικά όσον αφορά το χοιρινό, και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου ρίχνει τουλάχιστον ένα μέρος της ευθύνης στη σημερινή αριστερή κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία είναι γνωστή για τις επιθέσεις της στο κρέας και τις προσπάθειές της να μεταβεί στην προμήθεια φυτικής προέλευσης τροφίμων.

«Σε τέσσερις, πέντε, έξι μήνες, δε θα έχουμε τίποτα στα ράφια», προβλέπει ο Hubert Kelliger, επικεφαλής ομαδικών πωλήσεων στο μεγάλο κρεοπωλείο Westfleisch και επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Meat Industry Association (VDF), σύμφωνα με την "Die Welt".


Και ο Kelliger προειδοποιεί επίσης πως οτιδήποτε κυκλοφορεί στα ράφια το 2023 είναι πιθανό να κοστίσει «20, 30 ή 40 τοις εκατό» περισσότερο από ό,τι σήμερα:

"Το αν αυτό θα είναι 20, 30 ή 40 τοις εκατό δεν μπορεί να υπολογιστεί ποσοτικά σήμερα - αλλά θα αυξηθεί σημαντικά ξανά", δήλωσε ο Kelliger. Μια τέτοια αύξηση θα οφείλεται ήδη σε ήδη σημαντικές αυξήσεις. Η Γερμανία γνώρισε μια συνολική αύξηση 40 τοις εκατό στις τιμές των τροφίμων φέτος, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 73 τοις εκατό στις πατάτες. Περαιτέρω άλματα τιμών μπροστά θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τους Γερμανούς καταναλωτές.

Περιττό να πούμε ότι έχουμε δει παρόμοιες αυξήσεις τιμών εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί κτηνοτρόφοι των ΗΠΑ σφάζουν βοοειδή λόγω της ξηρασίας βοήθησε να σταθεροποιηθούν κάπως οι τιμές βραχυπρόθεσμα, αλλά καθώς το μέγεθος του εθνικού κοπαδιού βοοειδών συνεχίζει να μειώνεται, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές δεν είναι καθόλου καλές.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι παραγωγοί βοείου κρέατος στην Οκλαχόμα ισχυρίζονται ότι η τιμή του κιμά θα μπορούσε τελικά να φτάσει τα 50 δολάρια τη λίβρα:

Χάρη στα ατέρμονα οικονομικά συμπτώματα της πανδημίας και το διπλό πληθωρισμό του 2022, οι μέσες τιμές του βοείου κρέατος είναι επί του παρόντος περίπου διπλάσιες από ό,τι ήταν το 2019. Προσθέστε την εντεινόμενη εκτεταμένη ξηρασία, την έλλειψη σανού και ζωοτροφών, τις εκτοξευόμενες τιμές, το κόστος μεταφοράς και διάφορες άλλες μετρήσεις, ορισμένοι παραγωγοί βοείου κρέατος στη Νοτιοδυτική Οκλαχόμα προτείνουν ότι ο φθηνός κιμάς θα μπορούσε τελικά να φτάσει τα 50 δολάρια ανά λίβρα.

Ακόμη χειρότερα, ενώ το βόειο κρέας είναι το θέμα επειδή η Οκλαχόμα είναι μια πολιτεία παραγωγής βοείου κρέατος, η ίδια τάση συμβαίνει και σε άλλες εκτρεφόμενες πρωτεΐνες αυτή τη στιγμή. Η απάντηση δεν θα είναι «Θα το γυρίσουμε απλώς στο κοτόπουλο». Αυτές οι τιμές ανεβαίνουν επίσης σταθερά, και ας μην παθαίνουμε κατάθλιψη σκεφτόμαστε το μπέικον και το χοιρινό φιλέτο.

Ο μοσχαρίσιος κιμάς σίγουρα δεν θα είναι τόσο ακριβός την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα.

Κάποτε όμως θα γίνει.

Αν αγαπάτε τον κιμά, τι θα κάνετε τότε;

Ευτυχώς, η ελίτ έχει ήδη εργαστεί για μια λύση για εσάς.

Στην πραγματικότητα, μόλις αυτή την εβδομάδα ο FDA ανακοίνωσε ότι μια μορφή «κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο» είναι πλέον έτοιμη για δημόσια κατανάλωση:

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε άδεια για πρώτη φορά σε ένα προϊόν κρέατος που καλλιεργήθηκε από ζωικά κύτταρα για ανθρώπινη κατανάλωση, ανακοίνωσε ο οργανισμός την Τετάρτη.

Η UPSIDE Foods, μια εταιρεία που φτιάχνει κυτταροκαλλιεργημένο κοτόπουλο συλλέγοντας κύτταρα από ζωντανά ζώα και χρησιμοποιώντας τα κύτταρα για την καλλιέργεια κρέατος σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα, θα μπορέσει να φέρει τα προϊόντα της στην αγορά μόλις ελεγχθεί από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), ανέφερε μια ανακοίνωση από τον FDA.


Δεν ακούγεται νόστιμο;

Και όπως έχω καλύψει προηγουμένως, άλλες εταιρείες εργάζονται για να αναπτύξει κάτι που ονομάζεται "μπέργκερ σκαθαριού".

Αυτό είναι το μέλλον που έχει σχεδιάσει η ελίτ για εμάς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να μπορέσουν να μας σώσουν από τις ακραίες παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που έρχονται.

Ο ΟΗΕ μας λέει ότι οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν στον πλανήτη τώρα.

Καθώς τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων γίνονται όλο και πιο στενά, δεν θα μπορούμε να τους ταΐσουμε όλους και οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν σε επίπεδα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν καν να φανταστούν αυτή την στιγμή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail