Ο Δένδιας είχε προτείνει την επέκταση στα 12 νμ στην Αν. Μεσόγειο, ο Μητσοτάκης είχε αρνηθεί

Το Μαξίμου είχε επικαλεστεί ότι δεν ήταν απολύτως έτοιμοι οι χάρτες. Τι συμβαίνει σήμερα;

Από: ieidiseis.gr / Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

 Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τη συζήτηση που διεξάγεται στη χώρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ στην ΝΑ Μεσόγειο, με τον Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, να περιλαμβάνει την κίνηση αυτή ως μέρος μιας συνολικότερης στρατηγικής, με γενικότερες πρωτοβουλίες στην περιοχή και με τελική επιδίωξη την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Όπως, μάλιστα, είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη από διασταυρωμένες πηγές, υπέρ της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 νμ στην Ανατολική Μεσόγειο είχε ταχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όταν είχαν γίνει οι συμφωνίες αρχικά με την Ιταλία και εν συνεχεία με την Αίγυπτο, αλλά και είχε ανακοινωθεί το παράνομο τυρκολιβυκό μνημόνιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε αρνηθεί την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, καθώς το μέγαρο Μαξίμου εκτιμούσε ότι ήθελε περαιτέρω επεξεργασία ο φάκελος με τα έγγραφα για την επέκταση των χωρικών υδάτων- με τη σχετική εργασία να συνεχίζεται.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί σήμερα η κυβέρνηση διαρρέει ότι δεν προχωρά στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ στη ΝΑ Μεσόγειο, με το αιτιολογικό ότι «δεν είναι ώριμες συνθήκες»!

Πότε τελικά θα ωριμάσουν οι συνθήκες;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail