100 εκατομμύρια νεκρά πουλιά είναι μόνο η αρχή, γιατί αυτή η λοιμώδης νόσος απέχει πολύ από το…

Wounds_and_Cracks / pixabay
Γνωρίζατε ότι ένας εξαιρετικά μοχθηρός ιός που σαρώνει αυτή την στιγμή σε όλη την υδρόγειο έχει ήδη σκοτώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια πουλιά; Αν δεν έχετε ακούσει ακόμα γι' αυτό, μην αισθάνεστε άσχημα, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι στο γενικό πληθυσμό δεν το γνωρίζουν ούτε αυτό. Όπως πολλοί από τους άλλους εφιάλτες που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να υποβαθμίζουν την κρίση της γρίπης των πτηνών και συνεχίζουν να επιμένουν ότι οι αρχές έχουν τα πάντα υπό έλεγχο. Αλλά φυσικά η αλήθεια είναι πως δεν έχουν αυτό το ξέσπασμα υπό έλεγχο. Τα κοπάδια εξαφανίζονται σταθερά σε όλο τον πλανήτη και οι τιμές για τη γαλοπούλα, το κοτόπουλο και τα αυγά συνεχίζουν να αυξάνονται συνεχώς. Εάν η γρίπη των πτηνών εξαπλωθεί ακόμη πιο γρήγορα το 2023 από ό,τι το 2022, δε θα αργήσει πολύ ο καιρός που θα έχουμε αρκετά σοβαρές ελλείψεις στα χέρια μας.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου Σαββατοκύριακου της Ημέρας των Ευχαριστιών, αναφέρθηκε ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ έχει φτάσει πλέον τα 50,54 εκατομμύρια. Αυτό καθιστά αυτή τη «χειρότερη καταστροφή για την υγεία των ζώων στην ιστορία των ΗΠΑ»:

Περισσότερα από 50,54 εκατομμύρια πτηνά στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει σε αυτό που είναι το χειρότερο ξέσπασμα γρίπης των πτηνών στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας, αναφέρει το Reuters. Σηματοδοτεί επίσης τη χειρότερη καταστροφή για την υγεία των ζώων στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αλλά είναι απολύτως «φυσιολογικό» να εξαφανίζονται δεκάδες εκατομμύρια από τις γαλοπούλες και τα κοτόπουλα μας, σωστά;

Δυστυχώς, αυτός ο λοιμός δεν περιορίζεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση «υφίστανται επίσης τις χειρότερες κρίσεις γρίπης των πτηνών»:

Οι απώλειες κοπαδιών πουλερικών οδήγησαν τις τιμές των αυγών και του κρέατος γαλοπούλας σε υψηλά ρεκόρ, επιδεινώνοντας τον οικονομικό πόνο για τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν τον καυτό πληθωρισμό και καθιστώντας τους εορτασμούς των Ευχαριστιών της Πέμπτης ακριβότερες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρώπη και η Βρετανία υποφέρουν επίσης από τις χειρότερες κρίσεις της γρίπης των πτηνών και ορισμένα βρετανικά σούπερ μάρκετ μείωσαν τις αγορές αυγών από τους πελάτες τους μετά τη διατάραξη των προμηθειών από την επιδημία.

Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το CNBC , ο αριθμός των νεκρών πτηνών μόνο στην ΕΕ έχει φτάσει «σχεδόν 50 εκατομμύρια»:

Οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν θανατώσει πληθυσμούς πτηνών για να περιορίσουν την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών. Σχεδόν έξι εκατομμύρια πτηνά έχουν θανατωθεί στην Ολλανδία από τον Οκτώβριο του 2021, ενώ η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Δανία και η Γαλλία έχουν επίσης πληγεί σοβαρά.

Σχεδόν 50 εκατομμύρια πτηνά έχουν θανατωθεί στην Ευρώπη φέτος καθώς οι χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την ασθένεια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ.


Στην πραγματικότητα, αυτός ο αριθμός είναι λίγο παλιός, όμως δεν μπόρεσα να βρω κάτι επικαιροποιημένο.

Αλλά αν λάβετε αυτόν τον αριθμό και προσθέσετε 50 εκατομμύρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό μας δίνει ένα συνολικό σύνολο περίπου 100 εκατομμυρίων νεκρών πτηνών, και αυτό δεν υπολογίζεται καν για το υπόλοιπο της υδρογείου.

Για παράδειγμα, σχεδόν 3 εκατομμύρια πτηνά έχουν ήδη εξαφανιστεί στην Ιαπωνία, και σε αυτό το σημείο η γρίπη των πτηνών αρχίζει να εξαπλώνεται σαν φωτιά σε αυτή τη χώρα:

Τα κρούσματα της υψηλής παθογονικότητας avian influenza ή της γρίπης των πτηνών εξαπλώνονται με ασυνήθιστο ρυθμό στην Ιαπωνία, με 18 κρούσματα να επιβεβαιώνονται αυτή τη σεζόν έως το Σάββατο σε πτηνοτροφεία σε 12 από τους 47 νομούς της χώρας.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις.


Αυτό έχει γίνει πραγματικά μια παγκόσμια κρίση.

Τα προηγούμενα κρούσματα είτε έχουν υποχωρήσει πολύ είτε έχουν εξαφανιστεί εντελώς κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αυτό δε συνέβη φέτος.

Το 2022, ο ιός «συνέχισε να φουντώνει» τους θερμότερους μήνες και τώρα οι αρχές ανησυχούν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να χειροτερέψουν πολύ τους κρύους μήνες που είναι μπροστά μας:

«Ο ιός έχει επηρεάσει ως επί το πλείστον τις επιχειρήσεις της γαλοπούλας και των αυγών, στέλνοντας τις τιμές σε υψηλά όλων των εποχών και συμβάλλοντας στην εκτίναξη του πληθωρισμού των τροφίμων. Ενώ η εξάπλωση επιβραδύνθηκε κατά τους θερμότερους μήνες, συνέχισε να φουντώνει και τώρα κινδυνεύει περαιτέρω καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ωθούν περισσότερα πουλιά να μεταναστεύσουν», ανέφερε το Bloomberg.

Φυσικά αυτό έρχεται σε μια πολύ κακή στιγμή, γιατί αν παρακολουθείτε τη δουλειά μου σε τακτική βάση, γνωρίζετε ήδη ότι η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων πλήττεται σκληρά από αμέτρητες κατευθύνσεις αυτή την στιγμή.

Τα Ηνωμένα Έθνη μας έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι το 2023 θα είναι έτος πείνας σε πολλές περιοχές του πλανήτη, και επομένως θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν η γρίπη των πτηνών εξαφανιζόταν.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί σύντομα.

Και στην πραγματικότητα ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί μέχρι τώρα.

Εάν η γρίπη των πτηνών μεταλλασσόταν σε μια μορφή που οι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν και να εξαπλωθεί εύκολα, θα αντιμετωπίζαμε γρήγορα έναν παγκόσμιο τρόμο για την υγεία επικών διαστάσεων.

Μέχρι αυτό το σημείο, ήταν σπάνιο για τον άνθρωπο να κολλήσει η γρίπη των πτηνών, αλλά όταν συμβεί το ποσοστό θνησιμότητας μπορεί να φτάσει το 60 τοις εκατό:

Αλλά όταν η γρίπη των πτηνών μολύνει ανθρώπους, μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή, με ποσοστό θνησιμότητας που εκτιμάται πως είναι περίπου στο 60%, σύμφωνα με το CDC.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο φοβισμένοι θα ήταν οι άνθρωποι αν ένας τέτοιος ιός άρχιζε να εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων στα μεγάλα πληθυσμιακά μας κέντρα;

Ο πανικός θα ήταν πολύ πιο πέρα ​​από οτιδήποτε έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι λοιπόν μια ιστορία που θα θέλαμε να παρακολουθούμε στενά.

Για χρόνια, προειδοποιούσα τους αναγνώστες μου ότι περνάμε σε μια εποχή μεγάλων επιδημιών.

Δυστυχώς, οι καιροί για τους οποίους προειδοποίησα έχουν πλέον φτάσει.

Φυσικά όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή.

Οι λοιμοί τους οποίους αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται και έρχονται κι άλλοι.

Εκατομμύρια εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι αυτό το σημείο, και δεκάδες εκατομμύρια άλλοι τελικά θα πεθάνουν.

Πολλοί από εσάς περιμένατε τη ζωή να «επιστρέψει στην κανονικότητα», αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Οι παγκόσμιες εκδηλώσεις έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον έλεγχο και τα πράγματα θα γίνουν πιο έντονα καθώς φτάνουμε στο 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail