Τον κατασκεύαζαν 10 ολόκληρα χρόνια - Αυτός είναι ο «διάδρομος» των 6.000 χλμ. που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας που ενώνει τη Μογγολία με τη Ρωσία και την Κίνα και ολοκληρώνει έναν «διάδρομο» μήκους άνω των 6.000 χλμ.

Από: carandmotor.gr

Πριν από περίπου έξι χρόνια, η Κίνα, η Μογγολία και η Ρωσία, γιόρταζαν τη δημιουργία ενός τριμερούς οικονομικού διαδρόμου, με φόντο τη στενότερη συνεργασία τους σε ένα πλήθος τομέων, εστιάζοντας – μεταξύ άλλων – στη βελτίωση των υποδομών μεταφορών και την επέκταση των χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων.

Σήμερα, οι τρεις χώρες γιορτάζουν ξανά, μιας και ολοκληρώθηκε ο διάδρομος AH-4, το πρώτο οδικό δίκτυο που ενώνει τη Ρωσία με τη Μογγολία και την Κίνα.

Τα χαρμόσυνα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Μογγολίας, επισημαίνοντας ότι τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο κάθετος οδικός άξονας μήκους 745 χλμ. στις επαρχίες Hovd και Bayan-Olgii. 

δρόμος 6.000 χλμ. ρωσία κίνα μογγολία

Με την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος, ολοκληρώθηκε ο αυτοκινητόδρομος AH-4 μήκους άνω των 6.000 χλμ. ο οποίος ξεκινά από την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, Νοβοσιμπίρσκ, περνά από την κινεζική πόλη Ουρούμτσι και καταλήγει στην πολυπλυθέστερη πόλη του Πακιστάν, Καράτσι.

Επισημαίνεται ότι το τμήμα των 745 χλμ. εκτελούνταν σταδιακά από το 2012, με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της Μογγολίας, αλλά και δανεισμό από την Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ADB). Το συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων της Μογγολίας, οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν στη διάθεσή τους έναν απαρχαιωμένο ασφάλτινο δρόμο.

Ο νέος οδικός άξονας που τέθηκε σε λειτουργία πληροί τις κορυφαίες προδιαγραφές ασφαλείας στη Μογγολία, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει συστήμα προστασίας από τον παγετό, φέρει δίχτυα προστασίας από κατολισθήσεις, ειδικό φωτισμό, ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας) ως συμπληρωματική σήμανση των διαγραμμίσεων, αλλά και πρόσθετα συστήματα στην επιφάνεια επιλεγμένων σημείων για τη μείωση της ολισθηρότητας κατά τους χειμερινούς μήνες.

δρόμος 6.000 χλμ. ρωσία κίνα μογγολία

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος των 6.000 χλμ. που ξεκινά από το Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία) και καταλήγει στο Καράτσι (Πακιστάν) αποτελεί μόλις μία από τις διαδρομές του Δικτύου Ασιατικών Αυτοκινητοδρόμων, ενός φαραωνικού πρότζεκτ συνεργασίας μεταξύ ασιατικών και κρατών-μελών της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την Ασία και τον Ειρηνικό, με φόντο τη μεταξύ τους διασύνδεση και την ευκολότερη πρόσβασή τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στο πρότζεκτ συμμετέχουν 32 χώρες μεταξύ των οποίων η Κίνα, το Πακιστάν, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Σρι Λάνκα και το Μπαγκλαντές.
 
δρόμος 6.000 χλμ. ρωσία κίνα μογγολία
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail