Που δείχνουν τα περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για τη δολιοφθορά στο Nordstream

Εάν ζείτε στη Γερμανία, μπορεί να θέλετε να αρχίσετε να ψάχνετε για καυσόξυλα πριν από το χειμώνα.

Όλο και περισσότερο, υπάρχει μικρή αμφιβολία για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις διαρροές του αγωγού Nordstream, που τώρα αριθμούν τέσσερις. Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι ανατίναξε τον δικό της αγωγό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και το ακριβό φορτίο της, αλλά ως συνήθως, τα μέσα εταιρικής προπαγάνδας δεν παρέχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν.

Kurt Nimmo - kurtnimmo.substack.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Από αυτή την τόσο αξιόπιστη πηγή ειδήσεων, η Express:

Η τεράστια διαρροή στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, για την οποία πολλοί υποπτεύονταν ότι ήταν πράξη δολιοφθοράς, θα μπορούσε να είναι ο τρόπος της Ρωσίας να στείλει μια τρομακτική απειλή στην Ευρώπη, προειδοποίησαν ειδικοί. Λένε πως έχει την ικανότητα και τη δύναμη πυρός που χρειάζονται για να βλάψει άλλους αγωγούς. Τις τελευταίες ημέρες, τέσσερις διαρροές ανακαλύφθηκαν κατά μήκος του αγωγού Nord Stream 2 μήκους 1.234 χιλιομέτρων μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. Οι αγωγοί, οι οποίοι παρέκαμψαν την Ουκρανία και την Πολωνία μεταφέροντας φυσικό αέριο μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, άρχισαν να διαρρέουν τη Δευτέρα, κάτι που επιβεβαίωσαν ειδικοί από τη Δανία και τη Σουηδία ότι σημειώθηκε μετά από ισχυρές εκρήξεις.

Πράγματι, είμαι βέβαιος πως η Ρωσία διαθέτει τέτοια τεχνολογία. Ωστόσο, το ίδιο κάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, και οι δύο έχουν περισσότερα κίνητρα να ανατινάξουν τους αγωγούς από τη Ρωσία, η οποία χρειάζεται να το κάνει αυτό. Η Ρωσία μπορεί απλώς να κλείσει τη βρύση στην άκρη της, όπως εν μέρει το έχει καταφέρει ως απάντηση στη Γερμανία και την Ευρώπη που στέλνουν πυρομαχικά για να σκοτώσουν Ρώσους στρατιώτες.


Όσον αφορά την απαιτούμενη τεχνολογία:

Η BALTOPS είναι μια ετήσια στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται στη Βαλτική Θάλασσα. Το Naval News αναφέρει:

Τα κράτη που συμμετέχουν περιλαμβάνουν το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι χώρες θα ασκήσουν μια μυριάδα δυνατοτήτων που θα αποδεικνύουν την εγγενή ευελιξία των ναυτικών δυνάμεων. Τα σενάρια ασκήσεων περιλαμβάνουν αμφίβιες επιχειρήσεις, πυροβολικό, ανθυποβρυχιακό, αεράμυνα, επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών, εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα και ιατρική βοήθεια.

Επιπλέον, αυτό που δεν αναφέρεται από τα εταιρικά μέσα προπαγάνδας, είναι το γεγονός πως η BALTOPS πραγματοποιήθηκε κοντά στην ακτή του Bornholm, ενός νησιού στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Δανίας, ακριβώς όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις και οι διαρροές αερίου.


Σύμπτωση, σωστά; Εδώ είναι άλλο ένα στοιχείο, φυσικά που δεν αναφέρεται:


Δεν αποκαλύφθηκε επειδή αυτός ο γεμάτος εκρηκτικά μηχανισμός ανήκει στον στρατό των ΗΠΑ ή στο ΝΑΤΟ (ή πιθανώς στη Σουηδία, μια χώρα που εκλιπαρεί, μαζί με τη Φινλανδία, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ). Αν είχε αναγνωριστεί ως ρωσικό, οι πρωινοί τίτλοι θα ήταν ψηλότεροι από το Έβερεστ.

Μόνο εμπορικές εκδόσεις ανέφεραν την περίεργη ανακάλυψη. Προφανώς, δε διαβάζουν πολλοί Αμερικανοί περιοδικά τεχνολογίας αγωγών.

Το όχημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας στο πλαίσιο της ετήσιας αξιολόγησης ακεραιότητας του αγωγού Nord Stream. Δεδομένου ότι βρισκόταν εντός της Σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το νησί Γκότλαντ, οι Σουηδοί κάλεσαν τις ένοπλες δυνάμεις τους να απομακρύνουν και τελικά να αφοπλίσουν το αντικείμενο.


Όπως σημειώνει ο αναλυτής Pepe Escobar, ο οποίος δεν έχει πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ανάπτυξη και η παραγωγή αυτού του είδους υποβρύχιου drone ήταν στη λίστα υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ εδώ και αρκετό καιρό. «Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του ήταν πολύ ενεργό στο τμήμα υποβρύχιων drones. Οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε μεγάλης απόστασης νορβηγικά υποβρύχια drones που μπορούν να τροποποιηθούν με άλλα σχέδια», γράφει.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα εταιρικής προπαγάνδας εντείνουν την ιστορία «Η Ρωσία το έκανε».
 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail