Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για την αποκατάσταση των νέων ρωσικών εδαφών, λέει ο πρωθυπουργός Mishustin

Alexander Astafyev/POOL/TASS
Υπάρχει πολλή δουλειά για τη Ρωσία όσον αφορά την αποκατάσταση των νέων εδαφών της, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Κατά την έναρξη συνομιλιών με τον Λευκορώσο ομόλογό του Ρομάν Γκολόβτσενκο τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε πως στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 «πραγματοποιήθηκε μια ιστορική τελετή υπογραφής συμφωνιών για την ένταξη στη Ρωσία των Δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ και των περιοχών Zaporozhye και Kherson». 

«Αυτή η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της επιλογής των κατοίκων αυτών των περιοχών, εκατομμυρίων ανθρώπων», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου. Υπενθύμισε επίσης τα λόγια του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η έκφραση της βούλησης του λαού ήταν αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων, που κατοχυρώνεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. «Επέλεξαν να είναι με τους ανθρώπους τους, με την πατρίδα τους», τόνισε ο Μισούστιν.

Κατά τη γνώμη του, είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια του πληθυσμού αυτών των περιοχών και την ταχεία επιστροφή τους στην κανονική ζωή. «Υπάρχει πολλή σοβαρή δουλειά που πρέπει να γίνει για την αποκατάσταση των υποδομών, της οικονομίας και της κοινωνικής σφαίρας. Αυτά είναι πλέον μέρος της χώρας μας», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail