Έκρηξη στην τιμή του καφέ - Εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας (Eurostat)

Πηγή συνόλου δεδομένων: prc_hicp_manr
Το να ξεκινάς τη μέρα με μια κούπα ζεστό καφέ είναι καθημερινή ρουτίνα για πολλούς. Ωστόσο, οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών μπορεί να κάνουν αυτή τη συνήθεια σχεδόν πολυτέλεια, σημειώνει η Eurostat. Τα στοιχεία για τον Αύγουστο του 2022 δείχνουν ότι η τιμή του καφέ στην ΕΕ ήταν κατά μέσο όρο 16,9% υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2021, ενώ τον Αύγουστο του 2021, η τιμή του καφέ ήταν κατά μέσο όρο 0,5% υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2020. Από τον Οκτώβριο του 2021, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν σε άνοδο.

Για τους καταναλωτές που πίνουν τον καφέ τους με γάλα ή/και ζάχαρη, αυτή η πρωινή τελετουργία μπορεί να είναι ακόμη πιο ακριβή, καθώς οι τιμές αυτών των ειδών αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο τον τελευταίο χρόνο. Η τιμή του φρέσκου πλήρους γάλακτος αυξήθηκε κατά μέσο όρο 24,3% μεταξύ Αυγούστου 2021 και Αυγούστου 2022, ενώ για το φρέσκο ​​γάλα με χαμηλά λιπαρά αυξήθηκε κατά 22,2% την ίδια περίοδο.

Τον Αύγουστο του 2022, ο ετήσιος πληθωρισμός της ζάχαρης ήταν +33,4%, από +0,8% τον Αύγουστο του 2021.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail