Έτοιμοι να πουλήσουν Eurofighter στην Τουρκία οι φίλοι μας οι Βρετανοί

Τον θαυμασμό του για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας εξέφρασε ανοιχτά ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας και επιβεβαίωσε ότι οι δυο χώρες βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μαχητικών Eurofighter από την Τουρκία, σύμφωνα με την ΕΡΤ

Από: liberal.gr

“Επισκέπτομαι την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια. Έχω δει την εξαιρετική ανάπτυξη στις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες και τις συνεργασίες. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Οι ικανότητες είναι εκπληκτικές και ήταν σημαντικό για μένα να έρθω να τις δω” τόνισε ο Μπεν Ουάλας.

Σε ερώτηση για το εάν η Βρετανία θα μπορούσε να προμηθεύσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon την Τουρκία απάντησε: Σαφέστατα ναι, αλλά εξαρτάται, προφανώς, από την τουρκική αεροπορία και την τουρκική κυβέρνηση. Είπα πρόσφατα στον υπουργό Ακάρ να έρθει να με επισκεφτεί.

Ο Μπεν Ουάλας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι η Βρετανία εξετάζει μια συνεργασία αμυντικής βιομηχανίας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι “έχουμε ήδη συνεργασία και πάντα ήμασταν πολύ πρόθυμοι να εξερευνήσουμε περισσότερα“.
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail