Η Πολωνία μπήκε στον πόλεμο των αγωγών: Εντοπίστηκε διαρροή στον αγωγό Druzhba

Freepen.gr - Το πρωί της 12ης Οκτωβρίου, ο Πολωνός διαχειριστής [PERN] ανέφερε διαρροή στον αγωγό Druzhba (Αδελφότητα) που προμηθεύει ρωσικό πετρέλαιο στη Γερμανία. Η ρήξη ανακαλύφθηκε περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη Plock της Polich στην κεντρική περιοχή της χώρας, αναφέρει το southfront.org.

Η PERN εντόπισε τη διαρροή από αυτοματοποιημένα συστήματα σε μία από τις δύο χορδές του αγωγού αργά στις 11 Οκτωβρίου. Η κατεστραμμένη χορδή απενεργοποιήθηκε αμέσως και η δεύτερη συνεχίζει να λειτουργεί.

Μέχρι στιγμής, η αιτία του συμβάντος παραμένει άγνωστη. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της PERN και η Κρατική Πυροσβεστική.

Δεν αναφέρθηκαν εκρήξεις ή πυρκαγιές στην περιοχή.


Ο αγωγός Druzhba είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα μεταφοράς πετρελαίου στον κόσμο, που εκτείνεται σε περίπου 4.000 km. Φέρνει ρωσικό πετρέλαιο στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Το περιστατικό θεωρείται ευρέως αποτέλεσμα δολιοφθοράς. Συμβάλλει στον πόλεμο υποδομών που κήρυξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία, αλλά που επηρεάζει περισσότερο τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών κρατών. Η διαρροή στον αγωγό Druzhba ακολουθεί τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αγωγός πετρελαίου που διέρχεται από σχεδόν δώδεκα χώρες υπέστη ζημιές στην Πολωνία. Αυτό το περιστατικό είναι το πρώτο μήνυμα πολωνικού εκβιασμού των ευρωπαϊκών κρατών που εξακολουθούν να διστάζουν να υπηρετήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail