Η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται να ενταχθεί στους BRICS

652234 / pixabay
Freepen.gr -
Η Σαουδική Αραβία έχει εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθεί στην ομάδα BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, ο οποίος επέστρεψε από μια επίσημη επίσκεψη στο βασίλειο.

«Ο Πρίγκιπας διάδοχος εξέφρασε την επιθυμία της Σαουδικής Αραβίας να είναι μέρος των BRICS», ανέφερε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ABC, σύμφωνα με τον πρόεδρο την Τρίτη, «Δεν είναι η μόνη χώρα».

Ο Ramaphosa υπενθύμισε πως η Νότια Αφρική θα ασκήσει την προεδρία των BRICS το 2023. «Είπαμε ότι οι BRICS έχουν μια σύνοδο κορυφής το επόμενο έτος υπό την προεδρία της Νότιας Αφρικής και το θέμα πρόκειται να εξεταστεί», σημείωσε προσθέτοντας πως «ορισμένες χώρες κάνουν προσεγγίσεις στα μέλη των BRICS και τους έχουμε δώσει την ίδια απάντηση, ότι θα συζητηθεί από τους εταίρους των BRICS και στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση».

Η κρατική επίσκεψη του Ραμαφόζα στη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Ως αποτέλεσμα, οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν πακέτο συμφωνιών και μνημονίων για κοινά έργα συνολικής αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail