Βράζει στο ζουμί του ο Καντίροφ: Απογοητευμένος με την αδύναμη απάντηση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Ραμζάν Καντίροφ, Πρόεδρος της Τσετσενίας, πιστεύει ότι η Ρωσία δείχνει αδύναμες αντιδράσεις στα περιστατικά βομβαρδισμού των νέων περιοχών της Ρωσίας.

Σε ηχητικό μήνυμα που δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram, ο Καντίροφ είπε πως "διεξάγεται πόλεμος στο έδαφός μας". Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την τρέχουσα κατάσταση. Ο Πρόεδρος της Τσετσενίας υπενθύμισε ότι η Ρωσία εφάρμοσε στρατιωτικό νόμο στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά η Ουκρανία συνέχισε να βομβαρδίζει οικισμούς.

"Απαντάμε αδύναμα", δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας. "Εάν ένα βλήμα προσγειωθεί στην περιοχή μας, πρέπει να εξαφανίσουμε πόλεις για να μπορούμε να δούμε τον μακρινό ορίζοντα, ώστε να μην τους περάσει ποτέ από το μυαλό να ρίξουν οβίδες προς την κατεύθυνση μας», είπε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Καντίροφ πιστεύει πως προσπαθούν να καταστρέψουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο.

«Θα τους καταστρέψουμε, ανεξάρτητα από το πόσα στρατεύματα στείλουν εκεί», είπε.

Ο Καντίροφ επικρίνει τον Ρώσο στρατηγό

Τον Οκτώβριο, ο Ραμζάν Καντίροφ είπε ότι ο στρατηγός Αλεξάντερ Λάπιν είχε λάβει μια σειρά από λανθασμένες αποφάσεις που τελικά οδήγησαν στην ανάγκη να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από το Κράσνι Λίμαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λάπιν έστειλε επιστρατευμένους στρατιώτες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ (LPR) στα σύνορα και δεν παρείχε στον στρατό τα απαραίτητα μέσα επικοινωνίας και πρόσθετα πυρομαχικά.

Μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να επιβάλει στρατιωτικό νόμο, ο Καντίροφ κάλεσε «να εξαφανιστούν τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία από προσώπου γης».

Στις 19 Οκτωβρίου, ο Ramzan Kadyrov είπε ότι οι γιοι του Akhmat, Eli και Adam , ηλικίας 16, 15 και 14 ετών αντίστοιχα, ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Κατά την άφιξή τους στο μέτωπο, επιθεώρησαν μεγάλο αριθμό τροπαίων, συμπεριλαμβανομένων όπλων του ΝΑΤΟ.

«Είναι έτοιμοι να πολεμήσουν τον εχθρό αυτή την στιγμή», είπε ο Καντίροφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail