Επίδομα θέρμανσης: Το δοκιμασμένο τρικ για να καούν δικαιούχοι παραμένει

Πολλοί περίμεναν πως φέτος θα έπαιρναν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης, όντας σε μια εποχή όπου στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι. Μάταια όμως, αφού μπορεί τα εισοδηματικά κριτήρια να χαλάρωσαν, παραμένει όμως το αγκάθι της αξίας της ακίνητης περιουσίας.

Του Στρατή Μαζίδη

Τώρα το τι σχέση μπορεί να έχει η αξία της ακίνητης περιουσίας με την τιμή του πετρελαίου που έχει εκτοξευτεί, μόνο το ελληνικό κράτος το γνωρίζει, το οποίο διαχρονικά ξεφουρνίζει μια παροχή, συνοδεύοντάς την όμως παράλληλα με 5-6 αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε οι τελικοί δικαιούχοι να είναι κατά πολύ λιγότεροι από όσους θα ήταν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Δύο ακίνητα αν έχει κάποιος, που είτε κληρονόμησε, είτε έκανε το σκ..το του παξιμάδι για να τα αποκτήσει, και με το κριτήριο των 180.000 ευρώ (αν είναι άγαμος) ή 300.000 (αν είναι έγγαμος), κόβεται. Δεν πάει να μην τα βγάζει πέρα, δεν πάει να έχει περικόψει τα πάντα; Ας παγώσει.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι φέτος έχουμε τις νέες αντικειμενικές αξίες σε σχέση με πέρυσι. Συγκρίνετε τα περυσινά με τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ εστιάζοντας στην τιμή ζώνης. Αυτή η αύξηση, εκτός του ότι εξήγησε προ μηνών γιατί η πολυδιαφημισμένη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ ήταν τελικά ψίχουλα, δεν αποκλείεται να κόψει αρκετούς από μια βοήθεια που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Σε κάθε περίπτωση διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι πολίτες μπορεί να είναι πάντα εκεί για το κράτος, έστω κι αναγκαστικά, αλλά το κράτος ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο μεγάλος απών για αυτούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail