Η Ευρώπη δε θέλει να πεθάνει στον «πυρηνικό Αρμαγεδδώνα» του Μπάιντεν

Ο Josep Borrell, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron απέρριψαν ταυτόχρονα μια πιθανότητα πυρηνικής απάντησης του ΝΑΤΟ στην πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυτικοί αξιωματούχοι συζητούν μια τέτοια ευκαιρία τον τελευταίο καιρό με ένα εντελώς λάθος μήνυμα: πιστεύουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν οδηγήσει τη Ρωσία σε μια γωνία και μια πυρηνική βόμβα είναι η τελευταία επιλογή της Ρωσίας.

Μακρόν: «Μην ενοχλείτε την αρκούδα που κοιμάται»

«Θα δει η Γαλλία το τακτικό χτύπημα της Ρωσίας ως πυρηνική επίθεση;» ρωτήθηκε στο France2 ο Εμανουέλ Μακρόν στις 12 Οκτωβρίου.

«Σήμερα αυτό δεν είναι το δόγμα μας», απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση της σύγκρουσης, η Γαλλία θα πρέπει να συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία να αντισταθεί, να οικοδομήσει ειρήνη και να αποτρέψει «την εξάπλωση της σύγκρουσης γεωγραφικά ή κάθετα, δηλαδή με τη βοήθεια χημικών ή πυρηνικών όπλων».

«Υπάρχει ένας απλός κανόνας: έχουμε ένα δόγμα και δηλώνει ξεκάθαρα: αποτροπή (πυρηνική, — επιμ. σημ.). Λειτουργεί, αλλά όσο λιγότερο το συζητάμε, τόσο λιγότερο προωθούμε την απειλή, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη υπάρχει απέναντί ​​μας», κατέληξε ο Μακρόν.

Ο Μπορέλ δεσμεύεται για μη πυρηνική απάντηση στην πυρηνική επίθεση

Ο Josep Borrell, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει στην πιθανή πυρηνική επίθεση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά αυτή θα είναι μια απάντηση με τη χρήση μη πυρηνικών όπλων.



«Οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα δημιουργήσει μια απάντηση, όχι μια πυρηνική απάντηση, αλλά μια τόσο ισχυρή απάντηση από την στρατιωτική πλευρά που ο ρωσικός στρατός θα εκμηδενιστεί», δήλωσε ο Μπορέλ στα εγκαίνια της Διπλωματικής Ακαδημίας στις Βρυξέλλες.

Αναγνώρισε επίσης ότι το ΝΑΤΟ δεν τήρησε τις υποσχέσεις του να κινηθεί προς τα ανατολικά. Ωστόσο, αυτό υποτίθεται πως δε δικαιολογεί την «επιθετικότητα» της Ρωσίας. Η Ευρώπη διανύει μια «σοβαρή στιγμή» στην ιστορία, όταν 27 χώρες πρέπει να επιδείξουν την «ενότητα» και την «καθολική σταθερότητά τους», είπε.

Οι παραπάνω δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων πιθανότατα έρχονται ως απαντήσεις στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αντιμετωπίζει επί του παρόντος κριτική στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την πρόβλεψη του «πυρηνικού Αρμαγεδδώνα» στο εγγύς μέλλον.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε ενδεχόμενο ρωσικό πυρηνικό χτύπημα με τρόπο που θα είχε «καταστροφικές συνέπειες» για τη Ρωσία.

Στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να καταστρέψουν οικονομικά τους «συμμάχους» τους. Επιπλέον, η Ουάσιγκτον θέλει η Ευρώπη να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ευρωπαίο.

Ως εκ τούτου, η Ευρώπη πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον πριν να είναι πολύ αργά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail