Ο Πούτιν υπέγραψε τους νόμους για την προσάρτηση των Ντονμπάς, Χερσώνας και Ζαπορόζιε

Grigoriy Sisoev, RIA Novosti
Freepen.gr -
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τέσσερις νόμους που επικυρώνουν τις συνθήκες για την προσχώρηση των Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορόζιε στη Ρωσία.

Οι συνθήκες υπογράφηκαν στη Μόσχα στις 30 Σεπτεμβρίου. Ορίζουν τον καθορισμό των συνόρων των νέων περιοχών. Τα σύνορα των δημοκρατιών και των περιφερειών θα ορίζονται από τα σύνορα εδαφών, τα οποία «υπήρχαν την ημέρα της ίδρυσής τους και της ένταξής τους στη Ρωσία», αναφέρεται στο έγγραφο.

Μέχρι να εκλεγούν οι επικεφαλής των νέων περιφερειών σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, θα διοικούνται από εν ενεργεία επικεφαλής, τους οποίους θα διορίσει ο Πούτιν. Οι περιφερειακές βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Ημέρα Ενιαίας ψηφοφορίας τον Σεπτέμβριο του 2023.

Οι νέες περιοχές θα ενσωματωθούν κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου που θα διαρκέσει έως το 2026. Πριν από το 2023, το ουκρανικό hryvnia θα επιτρέπεται για πληρωμές σε μετρητά και χωρίς μετρητά, μετά την οποία το ρωσικό ρούβλι θα είναι το μοναδικό νόμισμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail