Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά σε μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, προειδοποιεί ο ανώτατος Τσέχος στρατηγός

Φλόγα και καπνός υψώνονται από τη γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει τη ρωσική ηπειρωτική χώρα και τη χερσόνησο της Κριμαίας πάνω από το στενό Kerch, στο Kerch, Κριμαία, 8 Οκτωβρίου 2022. (ΑΡ Ρhoto/File)
Freepen.gr -
Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά σε πραγματική άμεση σύγκρουση, συμβατική ή πυρηνική, όσο είναι τώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Τσεχικού Στρατού, Karel Řehka, στη διάσκεψη της Δευτέρας για τη ρωσική ισχύ και επιρροή στην Κεντρική Ευρώπη.

Ο στρατηγός είπε πως μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στην Τσεχία. Περιέγραψε την κατάσταση ως «σοβαρή», λέγοντας ότι παρά τις δεκαετίες εχθρότητας, η απειλή μιας ξεκάθαρης σύγκρουσης μεταξύ των δύο δυνάμεων είναι τώρα τρομερή.

Ο Řehka είπε επίσης πως η «προειδοποιητική περίοδος» πριν από μια πιθανή σύγκρουση στο ευρωπαϊκό πεδίο μάχης μπορεί να είναι σχετικά σύντομη. Ωστόσο, χαρακτήρισε πλεονέκτημα ότι το ΝΑΤΟ έχει πλέον έναν σαφώς καθορισμένο αντίπαλο στην Ευρώπη.

«Ένα άλλο πράγμα που έχει αλλάξει για μένα ως στρατιώτη είναι πως έχω έναν σαφώς καθορισμένο αντίπαλο εδώ στην Ευρώπη», είπε. «Ντρεπόμασταν να αποκαλέσουμε τη Ρωσία απειλή ή αντίπαλο ή κάτι παρόμοιο, ενώ μας χαρακτηρίζουν έτσι, μας συμπεριφέρονται έτσι», πρόσθεσε ο Řehka.

«Πρέπει να πούμε ότι ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, είμαι βέβαιος πως αν πρόκειται να πολεμήσω κάποιον εδώ στο ευρωπαϊκό πεδίο μάχης, ξέρω ποιος είναι. Επί του παρόντος, πιθανότατα, είναι η Ρωσική Ομοσπονδία», ισχυρίστηκε ο Řehka.

Ο Řehka είπε ότι πιστεύει πως είναι αδύνατο να ελπίζουμε για ένα γρήγορο τέλος στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.
 
* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail