Η Ουκρανία θα απωθήσει τη Ρωσία πίσω από τις προπολεμικές γραμμές του μετώπου, προβλέπει Αμερικανός στρατηγός

Ο υποστράτηγος (ε.α.) Ben Hodges, πρώην διοικητής του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, η Ουκρανία θα έχει απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις πίσω από τις γραμμές πριν από την εισβολή τους και πως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι η Ουκρανία θα να ανακτήσει επίσης τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας.

"Ένας από τους λόγους που υπερεκτίμησα την στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας πριν από τη στιγμή της 24ης Φεβρουαρίου είναι πως δεν κατάλαβα την έκταση της διαφθοράς στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας", είπε ο Χότζες.

«Παραμένω βέβαιος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ωθήσουν τον ρωσικό στρατό πάνω από τη γραμμή της 23ης Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού του επόμενου έτους, ο ουκρανικός στρατός θα ελέγχει τη χερσόνησο της Κριμαίας», λέει ο Χότζες. Συνέχισε εξηγώντας γιατί δεν πιστεύει πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα.

«Πρώτα απ' όλα, δεν τους δίνει κανένα στρατιωτικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης. Μια τακτική [πυρηνική] βόμβα θα παρείχε μια εκμεταλλεύσιμη ευκαιρία για τις ρωσικές δυνάμεις να διεισδύσουν μέσω μιας πιθανής διόδου που δημιουργήθηκε. Δεν υπάρχει δυνατότητα τακτικής συνέχειας. Δεν υπάρχει δευτερεύουσα δύναμη να έρθει από πίσω, να κερδίσει έδαφος». Ο ειδικός λέει ότι, αντίθετα, υπάρχουν μόνο μειονεκτήματα για όσους επιλέγουν να πάνε πυρηνικά.

«Το Κρεμλίνο γνωρίζει ότι εάν χρησιμοποιήσει ένα τακτικό όπλο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να απαντήσουν. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απάντηση, αλλά είμαι βέβαιος πως το Πεντάγωνο έχει ήδη καταρτίσει μια λίστα επιλογών. Αναμένω ότι θα είναι μια άμεση απάντηση ανάλογη με την κλίμακα της αρχικής επίθεσης», προσθέτει ο Hodges.

Για παράδειγμα, λέει ο στρατηγός, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιλέξουν να εξαλείψουν ό,τι έχει απομείνει από τον στόλο της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα ή να καταστρέψουν τη ναυτική βάση της Ρωσίας στο Tartus της Συρίας ή άλλες σημαντικές ρωσικές εγκαταστάσεις στο ουκρανικό έδαφος.

«Ενώ ο Πρόεδρος Πούτιν είναι κακός, δε νομίζω ότι αυτοκτονεί», προσθέτει ο Χότζες, ο οποίος πιστεύει πως μια σημαντική στρατηγική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσε να είναι να πιέζεις τους ανθρώπους στο περιβάλλον του Ρώσου προέδρου: «αν θέλεις να έχεις μια μικρή ευκαιρία στην κανονικότητα αφού η σύγκρουση έχει τελειώσει, βεβαιωθείτε ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail