Αναλυτής προβλέπει ταχεία πτώση του ρόλου του δολαρίου και του ευρώ στην παγκόσμια οικονομία

geralt / pixabay
Freepen.gr - Ο ρόλος του δολαρίου και του ευρώ στην παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να μειώνεται ραγδαία τους επόμενους μήνες, μεταξύ άλλων σε σχέση με τη μετάβαση της Ρωσίας και των φίλων της χωρών σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα, δήλωσε στο πρακτορείο Prime ο επικεφαλής αναλυτής της Sovcombank Μιχαήλ Βασίλιεφ.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διπλασιάσει το μερίδιο των διευθετήσεων εξωτερικού εμπορίου σε ρούβλια έως το 2025, ενώ η χρήση φιλικών νομισμάτων θα αυξηθεί σχεδόν κατά 13 φορές. Οι τελευταίες περιλαμβάνουν το κινεζικό γουάν, την ινδική ρουπία, την τουρκική λίρα.

Έτσι, το 60 τοις εκατό του εξωτερικού εμπορίου θα διεξάγεται σε νομίσματα άλλα από το δολάριο και το ευρώ, τόνισε ο ειδικός.

Στο μέλλον, κατά τη γνώμη του, μπορεί να εμφανιστούν στην παγκόσμια αγορά χρηματιστήρια εμπορευμάτων και χρηματοπιστωτικά συστήματα ανεξάρτητα από τη Δύση, τα οποία θα υπονομεύσουν την ηγεμονία του δολαρίου και θα αποδυναμώσουν τη θέση του ως το κύριο παγκόσμιο νόμισμα.

Όσο περισσότερες χώρες αρνούνται το δολάριο σε διακανονισμούς και αποταμιεύσεις, τόσο πιο γρήγορα η παγκόσμια οικονομία θα μετατραπεί από δολαριοκεντρική σε πολυπολική, καταλήγει ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail