Το επαναστατικό μανιφέστο του Βλαντιμίρ Πούτιν θα αλλάξει για πάντα την παγκόσμια πολιτική

Presidential address on the occasion of signing the treaties on the accession of the DPR, LPR, Zaporozhye and Kherson regions to Russia. Photo: Grigoriy Sisoev, RIA Novosti - ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε μια λεπτομερή ομιλία την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ ενσωμάτωσε επίσημα τέσσερις πρώην ουκρανικές περιοχές στη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που ισοδυναμούσε με ένα επαναστατικό μανιφέστο το οποίο θα αλλάξει για πάντα την παγκόσμια πολιτική. Ξεκίνησε υπερασπιζόμενος την τελευταία πολιτική κίνηση της χώρας του στη βάση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του Χάρτη του ΟΗΕ, το οποίο ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι εκφράστηκε αναμφισβήτητα με δημοκρατικό τρόπο από εκατομμύρια ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Στη συνέχεια τόνισε τις ειρηνικές προθέσεις της χώρας του καλώντας το Κίεβο να συμφωνήσει αμέσως σε κατάπαυση του πυρός και να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, αλλά ο Πρόεδρος Πούτιν πρόσθεσε ότι η Μόσχα δε θα συζητήσει το καθεστώς αυτών των τεσσάρων περιοχών που μόλις ενσωματώθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σχετικά με αυτό, υποσχέθηκε να προστατεύσει τους ανθρώπους τους με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ως επιβεβαίωση του υπαινιγμού της περασμένης εβδομάδας για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων για αυτοάμυνα ως απόλυτη έσχατη λύση εάν χρειαστεί.

Ήταν σε αυτό το σημείο που ο Πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε το επαναστατικό του μανιφέστο εξηγώντας την παρούσα κατάσταση των Διεθνών Σχέσεων. Κατά την άποψή του, η δυτική ελίτ έχει σκίσει τις μάσκες της και έχει δείξει το πραγματικό της ιμπεριαλιστικό πρόσωπο. Θέλουν να λεηλατήσουν και να καταστρέψουν όλες εκείνες τις χώρες που δεν μπορούν να ελέγξουν, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, σε όλη τη διάρκεια των επιθετικών και απρόκλητων Υβριδικών Πολέμων εναντίον τους. Όλες οι χώρες που εφαρμόζουν ανεξάρτητες και κυρίαρχες πολιτικές στοχοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων κατά καιρούς συμμάχων των ΗΠΑ.

Η Συλλογική Δύση, όπως την περιέγραψε, έχει θέληση να κυριαρχήσει. Θέλει αποικίες, όχι ελευθερία για όλους, λεηλασία αντί για συνεταιρισμό και σκλάβους αντί για πολίτες. Η λεγόμενη «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» δεν είναι παρά υποκριτικά διπλά μέτρα και σταθμά που κανείς άλλος δε συμφώνησε, κάτι που αποδεικνύεται πιο πρόσφατα από το ότι υποστηρίζουν το αδιαίρετο των συνόρων όποτε τους συμφέρει όπως στην περίπτωση των τελευταίων δημοψηφισμάτων αλλά εναντίον κάθε φορά που προωθεί τα συμφέροντά τους με υπαινιγμό για τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο.

Οι φιλοδοξίες του απαρτχάιντ είναι αυτές που οδηγούν αυτά τα διπλά μέτρα και μέτρα, κατέληξε ο Πρόεδρος Πούτιν, που πρόσθεσε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από τον ιμπεριαλισμό και τον παρασιτισμό με τους οποίους η Δύση κλέβει από όλους τους άλλους. Δε θα μετανοήσουν για τα προηγούμενα εγκλήματά τους της αποικιοκρατίας και της γενοκτονίας, αλλά αντίθετα θα κατηγορήσουν αυτούς που υπερασπίζονται τον εαυτό τους για αυτό και όχι μόνο. Οι παγκόσμιες κρίσεις τροφίμων και καυσίμων προκλήθηκαν από τις δικές τους πολιτικές, ισχυρίστηκε, ωστόσο δε θέλουν να τις λύσουν αλλά να τις εκμεταλλευτούν.

Η αιτία της «αποτροπής» που είπε ο Ρώσος ηγέτης περιλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε έγγραφο ασφαλείας της Δύσης σήμερα δεν είναι παρά ένας ευφημισμός για την υπονόμευση της ανάπτυξης κάθε ανεξάρτητου και κυρίαρχου κέντρου εξουσίας στην αναδυόμενη πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Η Ρωσία, ωστόσο, κατηγορείται πάντα ψευδώς για όλα όσα πηγαίνουν στραβά στον κόσμο, παρόλο που είναι λάθος της Συλλογικής Δύσης και ιδιαίτερα των απατεώνων ελίτ τους.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Πούτιν επέστησε την προσοχή στο ιστορικό πρότυπο αυτών των ίδιων ελίτ που χρησιμοποιούν τον πόλεμο –τόσο συμβατικό όσο και υβριδικό– για να διορθώσουν προσωρινά τα δικά τους προβλήματα. Η οικονομία των ΗΠΑ ανέκαμψε από τη Μεγάλη Ύφεση λόγω των κερδών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η κρίση της δεκαετίας του 1980 λύθηκε με τη λεηλασία της ΕΣΣΔ καθώς κατέρρεε και ειδικά μετά. Ο Ρώσος ηγέτης προειδοποίησε δυσοίωνα ότι περισσότερες παρόμοιες παρασιτικές και παγκόσμιες αποσταθεροποιητικές συνωμοσίες ενδέχεται να προγραμματιστούν για το μέλλον.

Όλος ο κόσμος στερείται του δικαιώματος επιλογής του τρόπου ζωής του, καθώς η Συλλογική Δύση επιβάλλει το ριζοσπαστικό της μοντέλο σε όλους τους άλλους σε βάρος των παραδοσιακών αντιλήψεων για την οικογένεια και τις αξίες. Παραδείγματα αυτού ενσαρκώνονται από τη λεγόμενη «ιδεολογία του φύλου», η οποία αφαιρεί τις αναφορές στο φύλο των γονέων και διδάσκει ακόμη και στα παιδιά του δημοτικού σχολείου αυτό που ο Πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε ως υποβαθμισμένους και διεστραμμένους εκτιμητές που οδηγούν στην εξαφάνιση. Εξαιτίας αυτού, τους κατηγόρησε πως υποστηρίζουν τον «καθαρό σατανισμό».



Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης στον Ιησού, ο οποίος είπε ότι οι ψευδοπροφήτες θα αναγνωριστούν από τους δηλητηριώδεις καρπούς που φέρουν, κάτι που είπε ότι όλοι – συμπεριλαμβανομένων πολλών στην ίδια τη Δύση – αντιλαμβάνονται. Τα αναδυόμενα κέντρα εξουσίας που εκπροσωπούν την πλειοψηφία της ανθρωπότητας και που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους ως ανεξάρτητα κράτη θα καθορίσουν το μέλλον των Διεθνών Σχέσεων, είπε, και για αυτό το μέλλον αγωνίζεται η Ρωσία. Είναι αναπόφευκτο, είπε, να σπάσει η δυτική ηγεμονία.

Η ιστορία έχει καλέσει τη Ρωσία να παίξει αυτόν το ρόλο ακριβώς όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν για να σταματήσει όλους εκείνους που φιλοδοξούν για παγκόσμια κυριαρχία, διακήρυξε ο Πρόεδρος Πούτιν. Υποσχέθηκε ότι ο μακρόχρονος πολιτισμός του θα σώσει τα παιδιά από την υποδούλωση και τα πειράματα με στόχο να ακρωτηριάσουν τις ψυχές τους. Η Ρωσία δε θα ακυρωθεί ποτέ, αλλά θα δυναμώσει εδραιώνοντας τον εαυτό της στη βάση των οικουμενικών αξιών. Με την ιστορία στο πλευρό της, η Ρωσία και ολόκληρος ο κόσμος θα κερδίσει ενώ η δυτική ελίτ θα χάσει.

Αναλύοντας εν συντομία το επαναστατικό του μανιφέστο, είναι ξεκάθαρο πως η Ρωσία θεωρεί πλέον τον εαυτό της ηγέτη των παγκόσμιων αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εναντιώνονται από κοινού στη Συλλογική Δύση και την αδίστακτη ελίτ της. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ένας Νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι μεταξύ όλων και πως αυτό θα αλλάξει την παγκόσμια πολιτική. Ο Πρόεδρος Πούτιν παίρνει το μανδύα του Λένιν στις σύγχρονες διεθνείς συνθήκες χωρίς καμία ιδεολογική ατζέντα εκτός από την προώθηση της πολυπολικότητας, της κυριαρχίας και των παραδοσιακών αξιών.

Σε αντίθεση με την πρώην Σοβιετική Ένωση, ωστόσο, ο Πρόεδρος Πούτιν δεν αναμένει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα καταρρεύσει ποτέ. Αντίθετα, συνεχίζει να επεκτείνει την επικράτειά της, όπως αποδεικνύεται από την ενσωμάτωση το απόγευμα της Παρασκευής τεσσάρων πρώην ουκρανικών περιοχών, παρόλο που κανένα μέλος της διεθνούς κοινότητας δεν το έχει αναγνωρίσει ακόμη. Υπερασπίζοντας μονομερώς τα συμφέροντά της, καθώς η ηγεσία της αντιλαμβάνεται ειλικρινά ότι είναι ανεξαρτήτως διαμάχης, η Ρωσία μόλις προκάλεσε μη αναστρέψιμες παγκόσμιες αλλαγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail