Διασημότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνελήφθη επειδή πέταξε τουρκική λίρα στην τουαλέτα

Freepen.gr -  Η Mika Can Raun, μια διασημότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συνελήφθη αφού κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο ρίχνει 100 TL (5,37 $) στην τουαλέτα, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü τη Δευτέρα.

«Οι άνθρωποι ρίχνουν χρήματα σε ρυάκια και σιντριβάνια στην Ευρώπη, [και] δε συμβαίνει τίποτα. Είναι έγκλημα επειδή έβαλα 100 λίρες στα λύματα της όμορφης χώρας μου;». Η Raun είπε απαντώντας σε ανθρώπους που ρώτησαν γιατί έριξε τα χρήματα στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με το Sözcü, η προσωπικότητα του Διαδικτύου συνελήφθη από την αστυνομία της μονάδας εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Κωνσταντινούπολης για φερόμενη «υποβάθμιση των συμβόλων της κρατικής κυριαρχίας». Στη συνέχεια στάλθηκε στο δικαστήριο.

Η ανάρτηση της Raun στο Instagram έρχεται σε μια εποχή που η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας της έναντι του δολαρίου μόνο τον περασμένο χρόνο και έχει τη χειρότερη απόδοση στις αναδυόμενες αγορές εδώ και αρκετά χρόνια λόγω κυρίως των ανησυχιών της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail