Η Ινδία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από πυρηνικό υποβρύχιο

India's Ministry of Defence / Press Information Bureau
Freepen.gr -
Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή υποβρυχίου εκτοξευόμενου βαλλιστικού πυραύλου (SLBM), που εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από το INS Arihant, το πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο πυρηνικό υποβρύχιο της χώρας.

Ο πύραυλος «χτύπησε τον στόχο σε περιοχή στον Κόλπο της Βεγγάλης με πολύ υψηλή ακρίβεια», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τον τύπο του πυραύλου, αλλά είπαν ότι «όλες οι επιχειρησιακές και τεχνολογικές παράμετροι του οπλικού συστήματος έχουν επικυρωθεί».

Το INS Arihant (Foeslayer) είναι το πρώτο από τα πέντε προγραμματισμένα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνική ενέργεια (SSBN), που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του μυστικού έργου Advanced Technology Vessel (ATV) του Ινδικού Ναυτικού.

Μετά την επιχειρησιακή ανάπτυξή του το 2018, το υποβρύχιο φέρεται να ήταν αρχικά οπλισμένο με 12 βαλλιστικούς πυραύλους K-15 Sagarika με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλών σε μέγιστο βεληνεκές περίπου 750 χλμ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail