Η Ευρώπη χτυπήθηκε από ενεργειακό σοκ «δεν έχει ξαναδεί» – αναλυτής

Morgan4uall / pixabay
Freepen.gr - Η Ιταλία και η υπόλοιπη Ευρώπη βιώνουν ένα ενεργειακό σοκ πρωτοφανούς μεγέθους καθώς οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, σύμφωνα με τον Davide Tabarelli, πρόεδρο της ιταλικής ενεργειακής ερευνήτριας Nomisma Energia.

«Οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν στα 0,7-0,8 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, αλλά είχαν εκτοξευθεί στα 1,37 ευρώ μέχρι την αρχή του έτους», δήλωσε ο Ταμπαρελί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα la Repubblica.

«Τώρα, τον Οκτώβριο, το όριο των 2,3 ευρώ έχει ξεπεραστεί: Ευρώπη και Ιταλία βιώνουν ένα ενεργειακό σοκ πρωτοφανούς κλίμακας», είπε ο αναλυτής.

Ο Tabareli είπε επίσης pvw οι Ιταλοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για σιτηρέσιο κατά τους πιο κρύους χειμερινούς μήνες. Προέτρεψε επίσης τα νοικοκυριά να κάνουν χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης, όπως καυσόξυλα και πέλλετ, αν και πρόσθεσε ότι οι τιμές και για αυτά ήταν αυξημένες.

«Αγοράστε μια γεννήτρια ρεύματος για αυτόν τον χειμώνα και ίσως και για τον επόμενο», είπε ο Tabareli.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αναλυτής είχε πει πως οι ιταλικές αρχές θα αναγκαστούν να υιοθετήσουν ένα σχέδιο για τον περιορισμό του φυσικού αερίου σε περίπτωση παντελούς έλλειψης ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία. Ο Tabareli πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια για να αντικατασταθούν οι μεγάλοι όγκοι φυσικού αερίου που λαμβάνονταν προηγουμένως από τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail