Τα ρωσικά χτυπήματα δείχνουν ότι η Μόσχα σκοπεύει να ανατρέψει τον Ζελένσκι

Οι πυραυλικές επιθέσεις στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας έχουν γίνει συστημικές. Αυτό δείχνει ότι η Μόσχα έθεσε ως στόχο να αλλάξει το καθεστώς του Κιέβου, καθιστώντας τη διατήρησή του αδύνατη αποστολή για τη Δύση.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

«Δε διαπραγματεύεται κανείς με τρομοκράτες», έγραψε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν στις 11 Οκτωβρίου στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Volodin, το καθεστώς του Κιέβου έχει γίνει τρομοκρατικό. Αυτό αποδεικνύεται από τον τακτικό βομβαρδισμό πυρηνικών σταθμών στις περιοχές Zaporozhye και Kursk, δολοφονίες δημοσίων προσώπων στο έδαφος της Ουκρανίας και της Ρωσίας, πράξεις δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας. Επομένως, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι είναι αδύνατες, πιστεύει ο Βολοντίν.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υπάρχουν μόνο με τη μορφή μηνυμάτων

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που σημειώνουν πως η Μόσχα φέρεται να επιδιώκει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με το Κίεβο.

Ανώτατα στελέχη του Καζακστάν, της Τουρκίας, της Αυστρίας και του Ιράν ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να ενεργήσουν ως μεσάζοντες στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Η Ουκρανία αρνείται ενεργά αυτή τη διαδικασία και λέει ότι θα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόνο με τους δικούς της όρους, δηλαδή μετά την επιστροφή των «κατεχόμενων εδαφών».

Η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, δήλωσε επίσης πριν από λίγο καιρό ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ζελένσκι. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης πως δεν αρνήθηκε, αλλά μόνο με ρωσικούς όρους. Αυτά περιλαμβάνουν την αναγνώριση νέων εδαφών που έχουν ήδη εισέλθει στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την αποστρατιωτικοποίηση, την αποναζιστικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας.


Ωστόσο, όλες αυτές οι δηλώσεις έγιναν πριν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπήσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα, ο Πούτιν ανακοίνωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 10 Οκτωβρίου ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους και απείλησε να απαντήσει. Ακόμη και πριν από τη συνάντηση, οι ρωσικές δυνάμεις επέφεραν ισχυρό πυραυλικό χτύπημα στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας.

Υποθέτουμε ότι η Μόσχα εργάζεται για να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία αντί να εξαναγκάσει το καθεστώς σε ειρήνη (αν και υπάρχει και μια τέτοια εκδοχή).

Τα ακόλουθα μπορούν να αποδείξουν την άποψή μας:

1. Στις 11 Οκτωβρίου, η Ρωσία συνέχισε τις πυραυλικές επιθέσεις με στόχο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας. Πύραυλοι και drones καμικάζι έπληξαν θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στις περιοχές Vinnytsia, Kryvyi Rih, Dnepropetrovsk, Zaporizhzhia (μη ελεγχόμενο τμήμα), Ivano-Frankivsk, Κίεβο. Όλοι οι μεγάλοι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της χώρας χτυπήθηκαν σε μια μέρα.

"Ο TPP Ladyzhynska (στην περιοχή Vinnytsia) τροφοδοτεί τα νοτιοδυτικά της χώρας. Λειτουργεί επιπλέον του NPP της Νότιας Ουκρανίας. Έτσι, θα δημιουργηθεί έλλειψη ρεύματος στο τμήμα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και θα είναι αδύνατο να ξεπεραστεί το πρόβλημα λόγω της καταστροφής του TPP Kryvyi Rih (χθες) και του TPP Ladyzhynska (σήμερα). «Οι δυναμικότητες έχουν χτυπηθεί και ένας πυρηνικός σταθμός είναι απίθανο να μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση. Αποδεικνύεται πως όλοι οι μεγάλοι θερμικοί σταθμοί υπέστησαν ζημιές σε μια αστρονομική μέρα», ανέφερε το κανάλι Rybar στο Telegram.

2. Το Καζακστάν και μια σειρά από άλλες χώρες κάλεσαν τους συμπατριώτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Τέτοιες εκκλήσεις υποδηλώνουν ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

3. Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να επιτίθενται σε σιδηροδρομικούς κόμβους στα δυτικά της Ουκρανίας. Στην περιοχή Khmelnytsky, ο σιδηροδρομικός κόμβος Shepetovsky και ένα εργοστάσιο επισκευής καταστράφηκαν σήμερα. Αυτές ήταν πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

4. Το σύστημα επικοινωνίας Starlink στην Ουκρανία απενεργοποιήθηκε, ανέφεραν ορισμένες πηγές. Στις 11 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε ότι η Ρωσία χτύπησε τα τερματικά της Starlink. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι κοντά στο να χάσει τον έλεγχο των στρατευμάτων.

Αν δεν υπάρξει βοήθεια από τη Δύση, δε θα υπάρξει το καθεστώς Ζελένσκι

Οι στόχοι είναι οι εξής:

- καθιστούν αφόρητο για τη Δύση να διατηρήσει την Ουκρανία,
- οδηγούν τη χώρα στο χάος,
- στερούν στην Ουκρανία την πρόσβαση στη θάλασσα,
- να φέρουν επαρκείς πολιτικούς στην εξουσία στην Ουκρανία αφού ο Ζελένσκι και η εταιρεία πανικοβληθούν και τραπούν σε φυγή.

Έχουν ήδη προετοιμαστεί στη Ρωσία και περιμένουν σήμα.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ανάγκη οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να μεταβούν στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail