Το κοινοβούλιο της Λιβύης θα συζητήσει την τουρκική ενεργειακή συμφωνία

Freepen.gr -
Ο Λίβυος βουλευτής, Abdul-Moneim Al-Arfi είπε ότι η Βουλή θα συζητήσει το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και του Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU), Abdel-Hamid Dbaiba. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Βεγγάζη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, Ageela Saleh.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σάλεχ ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ότι «οποιαδήποτε μνημόνια συνεννόησης που συνάπτονται από το GNU δεν έχουν νομική ισχύ και δεν δεσμεύουν το λιβυκό κράτος» γράφει το libyareview.com.

Τόνισε πως «η εντολή του GNU είχε συνταγματικά λήξει σύμφωνα με τους όρους της πολιτικής συμφωνίας». Πρόσθεσε ότι το GNU «απέτυχε να εκτελέσει τα καθήκοντά του και τα καθήκοντά του που καθορίζονται στον οδικό χάρτη του Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF)».

«Η διάπραξη αυτής της εσκεμμένης παραβίασης θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και των γειτονικών χωρών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου», σημείωσε ο Σάλεχ.

Επιπλέον, 90 μέλη του λιβυκού κοινοβουλίου εξέφρασαν την «απόρριψη και την έντονη καταδίκη τους για την υπογραφή αόριστων μνημονίων συνεννόησης μεταξύ του απερχόμενου GNU με επικεφαλής τον Dbaiba και την Τουρκία».

Οι βουλευτές αναφέρθηκαν στην πολιτική συμφωνία, η οποία «απαγορεύει στην κυβέρνηση να υπογράφει οποιεσδήποτε συμφωνίες ή συνθήκες κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου».

Εξήγησαν ότι «η υπογραφή του Μνημονίου είναι μια επίθεση στον πλούτο του λιβυκού λαού σε αυτό το δύσκολο στάδιο». Επίσης, καλούν την Τουρκία να «σεβαστεί την κυριαρχία του λιβυκού κράτους και να μην παρεμβαίνει αρνητικά υποστηρίζοντας ένα πολιτικό κόμμα σε βάρος του λιβυκού λαού».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail