Αυστηρή προειδοποίηση Μεντβέντεφ στο Ισραήλ: Αν στείλετε όπλα στην Ουκρανία, αναγνωρίστε και τους ναζί

Yekaterina Shtukina/POOL/TASS
Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι θα ήταν λάθος για το Ισραήλ να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία.

"Το Ισραήλ φαίνεται πως αποφάσισε να προμηθεύσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Αυτή θα ήταν μια πολύ βιαστική απόφαση, γιατί θα έβλαπτε όλες τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας", έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Είπε ότι το Ισραήλ μπορεί επίσης να αναγνωρίσει τον [Στέπαν] Μπαντέρα και τον [Ρομάν] Σούκεβιτς, ως ήρωές του. Ο Μπαντέρα ήταν ο ηγέτης της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και ο Σούκεβιτς ηγήθηκε του Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού (UPA). Και οι δύο οργανισμοί είναι εκτός νόμου στη Ρωσία.

Την Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός Υποθέσεων Διασποράς Nachman Shai είπε ότι η χώρα του πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ και να αρχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail