Ουκρανός αξιωματούχος βγάζει άχρηστα τα τουρκικά Bayraktar μέσω...φάρσας!

Freepen.gr - Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar τουρκικής κατασκευής δεν έχουν μαχητική αποτελεσματικότητα λόγω της εξαιρετικής ευπάθειας τους στα συστήματα αεράμυνας, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Σεργκέι Πασίνσκι σε μια παρωδία συνέντευξη με τους Ρώσους φαρσέρ Βοβάν και Λέξους.

Ο Πασίνσκι νόμιζε πως μιλούσε με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία Μάικλ ΜακΦόλ. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, προφανώς παραδέχτηκε ότι «υπάρχει περισσότερο PR και διαφθορά στο Bayraktar παρά μαχητική χρήση», σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε το δίδυμο στο κανάλι τους στο Telegram, το οποίο φαίνεται να έχει καταγραφεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο πολιτικός, ο οποίος ηγείται της Ένωσης Αμυντικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας, συνέχισε λέγοντας πως τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία δυτικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης χαιρέτησαν ως game changers στο πεδίο της μάχης στη συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «πρώτα και πρωτίστως ένα έργο δημοσίων σχέσεων».

«Προσωπικά ήμουν αντίθετος, γιατί είναι εξαιρετικά ευάλωτα στα συστήματα αεράμυνας», είπε ο Πασίνσκι, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία είχε πολλά Μπαϊρακτάρ πριν ξεσπάσουν οι μάχες και πως «καταρρίφθηκαν όλοι μέσα σε μια εβδομάδα».

Εξήγησε περαιτέρω ότι το drone «δεν είναι ένα αυτάρκες όπλο» αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του καθώς «καταρρίπτεται από συστήματα αεράμυνας αστραπιαία και δεν έχει καθόλου μαχητική αποτελεσματικότητα».

Ο αξιωματούχος σημείωσε, ωστόσο, ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με πυραύλους αντι-ραντάρ που έχουν προμηθεύσει στο Κίεβο οι ΗΠΑ και ότι «αν δεν υπήρχαν τα συστήματα HIMARS και HARM, δε θα υπήρχαν άλλα Bayraktars στην Ουκρανία».

Η Ουκρανία ανακοίνωσε προηγουμένως ότι σκοπεύει να συνεχίσει το σχέδιό της να ανοίξει μια μονάδα παραγωγής στο Bayraktar σε συνεργασία με τον παραγωγό Baykar που εδρεύει στην Άγκυρα. Αυτό συμβαίνει αφού η Τουρκία έδωσε πολλά drones στο Κίεβο νωρίτερα φέτος.

Σε άλλο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Pashinsky στους Vovan και Lexus που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά προφανώς ηχογραφήθηκε πριν από τις 8 Οκτωβρίου, ο αξιωματούχος παραδέχτηκε επίσης πως το Κίεβο συντονίζει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις με την Ουάσιγκτον και δήλωσε ότι «μόλις μου πείτε πως οι ΗΠΑ εγκρίνουν την καταστροφή του στη Γέφυρα της Κριμαίας, τα πράγματα μπορούν να προχωρήσουν», προσθέτοντας ότι «χρειάζομαι μόνο μια προφορική επιβεβαίωση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail