AANES: Η Τουρκία προσπαθεί να προσαρτήσει τα κατεχόμενα στη Συρία πριν από την εκατονταετηρίδα της Συμφωνίας της Λωζάνης

Η αναπληρώτρια συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, Αμίνα Όσι, είπε ότι η Τουρκία προσπαθεί με όλες τις δυνατότητές της να προσαρτήσει τις κατεχόμενες περιοχές και να τις συμπεριλάβει στον χάρτη της πριν από την εκατονταετηρίδα της Συμφωνίας της Λωζάνης.

hawarnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Amina Ossi καταδίκασε τη διεθνή σιωπή σχετικά με την τουρκική κατοχή των εδαφών της Συρίας και την τρίτη επέτειο της τουρκικής επίθεσης στην περιοχή Serêkaniyê / Ras Al-Ain και Girê Spi /Tal Abyad.

Η Τουρκία κατέλαβε τη Serêkaniyê και την περιοχή Girê Spi μετά από επίθεση που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου 2019 και από τότε η Τουρκία έχει εκτοπίσει 300.000 ανθρώπους.

Η επίθεση που εξαπέλυσε στο Serêkaniyê και το Girê Spî είχε στόχο την κατάληψη ολόκληρης της συριακής συνοριακής γραμμής με την Τουρκία σε βάθος 30 χιλιομέτρων.

Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία επιδιώκει να επιτύχει τις φιλοδοξίες της στη Συρία, προωθεί τη δημογραφική αλλαγή στα κατεχόμενα με το πρόσχημα της παρουσίας Σύριων προσφύγων σε αυτήν, προκειμένου να απαλλαγεί από την οικονομική της κρίση και να εφαρμόσει τη δημογραφική αλλαγή. Η κοινή γνώμη όταν κλείνει τα μάτια στις τουρκικές επιθέσεις, δείχνει πως είναι πεπεισμένη για αυτές τις επιθέσεις».

Η Amina Ossi επεσήμανε "την επιδείνωση της κατάστασης στα κατεχόμενα και είπε, "η αντανάκλαση της αστάθειας των κατεχόμενων σε άλλες περιοχές ήταν εμφανής ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της κατάστασης στα κατεχόμενα, είτε από οικονομική πλάγια ή ενθάρρυνση κάποιων τρομοκρατικών πυρήνων που κοιμούνται ώστε να διατηρούν επαφή με τους συγγενείς τους και να δημιουργούν έτσι αστάθεια στις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης».

«Η πηγή των κοιμημένων πυρήνων ήταν από τις κατεχόμενες περιοχές»

Συνέχισε: «Η πηγή των πυρήνων ήταν από τις κατεχόμενες περιοχές σε Serêkaniyê και Girê Spî , και οι εντολές ήρθαν από εκεί για να χτυπηθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια, και η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης ενθάρρυνε το φαινόμενο του λαθρεμπορίου. Η ανθρωπιστική κατάσταση και ιδιαίτερα οι γυναίκες αντικατοπτρίστηκε αρνητικά σε αυτούς τους τομείς».

Η Amina Ossi εξήγησε πως «οι περισσότεροι ηγέτες του ISIS μετά την απελευθέρωση της Baghouz πήγαν στις κατεχόμενες περιοχές που έγιναν ένα ασφαλές μέρος για αυτούς, και ήταν η αιτία της αστάθειας στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας και τώρα παίζουν τον ίδιο ρόλο στις κατεχόμενες περιοχές υπό τουρκική κυριαρχία, επομένως, πολλές από τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν κατευθύνθηκαν από τους ηγέτες που κατέφυγαν στις κατεχόμενες περιοχές για να χτυπήσουν τη βόρεια και ανατολική Συρία.

Τόνισε ότι «η τουρκική κατοχή ωθεί τους ιθαγενείς να εκτοπιστούν από αυτές τις περιοχές και αυτό δίνει την ευκαιρία στην Τουρκία να εφαρμόσει το σχέδιό της και να εγκαταστήσει Σύριους πρόσφυγες, επιτυγχάνοντας τον στόχο της Τουρκίας για δημογραφική αλλαγή».

Και τόνισε: «Στρατηγικός στόχος της AANES είναι η απελευθέρωση αυτών των περιοχών από τους μισθοφόρους και την τουρκική κατοχή».

Η Amina Ossi τόνισε ότι η Αυτόνομη Διοίκηση πιστεύει στην κυριαρχία των συριακών εδαφών και έχει εκπληρώσει το καθήκον της απέναντι σε αυτό πολεμώντας τους εξτρεμιστές, το ISIS και οποιαδήποτε άλλη επίθεση, επισημαίνοντας πως αυτό δεν είναι καθήκον μόνο των περιοχών της Αυτόνομης Διοίκησης, αλλά όλων των Σύριων.

Στο τέλος της ομιλίας της είπε: «Το θέμα της αλλαγής της γλώσσας και άλλων πρακτικών δείχνει ότι η Τουρκία προσπαθεί με όλες τις δυνατότητές της πριν από την εκατονταετηρίδα της Συμφωνίας της Λωζάνης να τις συμπεριλάβει στο νέο της χάρτη, επομένως όλοι οι Σύροι πρέπει να κάνουν τα πάντα. ενάντια σε αυτές τις φιλοδοξίες που επιδιώκει η Τουρκία με κάθε σοβαρότητα».

Η Συμφωνία της Λωζάνης υπογράφηκε το 1923 μεταξύ του τουρκικού φασιστικού κράτους και των κυρίαρχων δυνάμεων. Η συμφωνία ήρθε για να εδραιώσει τη διαίρεση του Κουρδιστάν και το σχέδιο εξόντωσης των Κούρδων μετά τη συνθήκη Sykes – Picot που υπογράφηκε μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας το 1916.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail