Ινδία-Ρωσία στοχεύουν να...χτυπήσουν 5 δισ δολάρια σε εξαγωγές υπερηχητικών πυραύλων BrahMos

Η κοινοπραξία Ινδίας-Ρωσίας που κατασκευάζει πυρηνικά ικανούς υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ BrahMos ελπίζει να αποστείλει παραγγελίες αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025, είπε ο πρόεδρός της, έχοντας υπογράψει την πρώτη εξαγωγική συμφωνία ύψους 375 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος με τις Φιλιππίνες.

Η BrahMos Aerospace βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ινδονησία, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ για νέες παραγγελίες, δήλωσε ο πρόεδρος Atul D Rane στο συνεργάτη του Reuters, ANI.

Η κοινοπραξία, με 50,5% ινδική και 49,5% ρωσική εταιρική σχέση, εντάσσεται στο εμβληματικό πρόγραμμα make-in-India του πρωθυπουργού Narendra Modi.

Η Ινδία έχει κατασκευάσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG και αεροσκάφη Su-30 με άδεια και οι δύο συνεργάστηκαν για την κατασκευή πυραύλων BrahMos στην Ινδία. Η Ρωσία ήταν επίσης παραδοσιακά ο κύριος προμηθευτής όπλων της Ινδίας.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει πως οι δύο χώρες συζητούσαν για «πρόσθετη» παραγωγή ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ινδία.

"Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει θέσει στόχο την επίτευξη 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σε αμυντικές εξαγωγές) έως το 2025. Ελπίζω ότι οι ίδιοι οι BrahMos θα μπορέσουν να φτάσουν τον στόχο των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025», είπε ο Rane.

Οι αμυντικές δυνάμεις της Ινδίας χρησιμοποιούν επί του παρόντος τον υπερηχητικό πύραυλο εδάφους - εδάφους BrahMos, ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από ξηρά, θάλασσα και υποθαλάσσιες πλατφόρμες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail