Η Τουρκία θέλει η Ρωσία να καθυστερήσει τις πληρωμές της για φυσικό αέριο μέχρι το 2024

Freepen.gr - Τούρκοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τη Ρωσία να καθυστερήσει ένα μέρος των πληρωμών της Άγκυρας για φυσικό αέριο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, καθώς η Τουρκία επιδιώκει να μετριάσει την οικονομική ζημιά από τις υψηλότερες τιμές ενέργειας, ανέφερε το Bloomberg.

Ο κρατικός εισαγωγέας ενέργειας της Τουρκίας Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, ή Botaş, επιδιώκει να αναβάλει ορισμένες από τις πληρωμές για το 2024, σύμφωνα με ένα από τα άτομα, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς οι συζητήσεις για την πληρωμή πληρωμών είναι ιδιωτικές. Οι συνομιλίες έρχονται μετά από μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών που επιτρέπει στην Botaş να πληρώνει το 25% των υποχρεώσεών της σε ρούβλια αντί για δολάρια.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι τελευταίες συνομιλίες θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές. Η Botaş και η Gazprom, ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας της Ρωσίας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Τουρκία δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα στην εταιρεία, η οποία δε θα συζητήσει την αναβολή έως ότου λάβει μια προσφορά, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τη θέση της Gazprom.



Η μεγάλη εξάρτηση της Τουρκίας από την εισαγόμενη ενέργεια έχει αυξήσει την πίεση στο νόμισμα και τον προϋπολογισμό της. Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί περισσότερο από 28 τοις εκατό έναντι του δολαρίου το 2022.

Ο Ερντογάν είπε τον περασμένο μήνα ότι είχε συζητήσει για τις τιμές του φυσικού αερίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ήλπιζε να λάβει έκπτωση.

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail