Βαρελίσιος… χρυσός: Μέχρι και τα 15 ευρώ θα φτάσει η τιμή της φέτας

Τεράστιες αυξήσεις καταγράφει το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί, η φέτα, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές γάλακτος και πετρελαίου τη συμπαρασύρουν.

Από: newsbomb.gr

«Ράλι» ανόδου καταγράφει η τιμή της φέτας, με τα «πιεσμένα» από την ακρίβεια ελληνικά νοικοκυριά να ελαττώνουν την κατανάλωσή της. Ήδη από τα 10,50 που πωλείται η χύμα φέτα το κιλό προβλέπεται πως μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 15 ευρώ.

Η συσκευασμένη φέτα βρίσκεται άλλωστε ήδη σε αυτή την τιμή, ενώ η χύμα «κρατάει» λίγο χαμηλότερα. «Έχω ελαττώσει την κατανάλωσή της. Παίρνω λίγο» λέει ένας καταναλωτής στο Open.

Μέσα σε έναν μόνο χρόνο η χύμα φέτα καταγράφει αύξηση της τιμής της κατά 43% και η συσκευασμένη κατά 45%.

«Κάποιος που αγόραζε ένα κιλό, τώρα παίρνει μισό» λέει ένας καταστηματάρχης. Οι επαγγελματίες εξηγούν την αύξηση της τιμής στις αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος αλλά και σε εκείνες στο πετρέλαιο που επηρεάζουν τις μεταφορές. «Για ένα κιλό φέτα απαιτούνται πέντε με έξι λίτρα γάλα».

Ιδιοκτήτης εργαστηρίου τυρόπιτας λέει χαρακτηριστικά στο Open: «Δεν μπορούμε να αντέξουμε τέτοια ανατίμηση. Η φέτα έχει πάρει πάνω από 3 ευρώ το κιλό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε και την ποιότητα και τις τιμές όσο μπορούμε».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail