Tουρκικός Τύπος: Η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο

Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου κλιμακώνουν το αρνητικό κλίμα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο, ενώ κάνουν αναφορά στο περιστατικό καταδίωξης από το Λιμενικό, σκάφους με σημαία Κομορών, το οποίο ήταν τουρκικών συμφερόντων.

Από: liberal.gr

Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ παραθέτει δήλωση πηγών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το συμβάν στα διεθνή ύδατα με το πλοίο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, το οποίο δεν σταμάτησε, όταν το ελληνικό λιμενικό θέλησε να του κάνει έλεγχο στα διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «διπλωματικές πηγές ανέφεραν, σχετικά με αυτό το περιστατικό, που είναι εντελώς αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, ότι υπήρξε άμεση διαμαρτυρία προς την Ελλάδα σε Άγκυρα και Αθήνα. Επισημάνθηκε η σοβαρότητα του συμβάντος και ζητήθηκαν άμεσα έρευνα και εξηγήσεις».

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, υπάρχει κριτική για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται καθημερινά, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χθες από το βήμα της ΔΕΘ δήλωσε: «Όσο για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας, ένα θα πω: η απάντησή μας είναι η επιφυλακή μας. Η ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεών μας. Η ακμαία οικονομία μας. Οι διεθνείς συμμαχίες μας, αλλά και η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Κυρίως, όμως, η ενότητα του λαού μας.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση. Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν.

Άλλωστε, στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν. Και για να το πω στη γλώσσα που ίσως καταλαβαίνει καλύτερα: τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail