Su-34 πραγματοποιούν χειρουργικές επιθέσεις σε επίγειους στόχους στην Ουκρανία

Sergei Savostyanov/TASS
Freepen.gr - Τα πληρώματα των μαχητικών-βομβαρδιστικών αεροσκαφών Su-34 χρησιμοποιούν πυραύλους αέρος-εδάφους υψηλής ακρίβειας Kh-29 για να χτυπήσουν στόχους από απόσταση έως και 30 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Τρίτη.

"Τα πληρώματα εκτελούν αποστολές για να χτυπήσουν τους επίγειους στόχους και τα συστήματα αεράμυνας του αντιπάλου. Αυτά τα όπλα υψηλής ακρίβειας καθιστούν δυνατή την εκπλήρωση αποστολών με διάφορα συστήματα στόχευσης από μεγάλες αποστάσεις. Επί του παρόντος, παρουσιάζεται ένας πύραυλος Kh-29T. Τελευταίος στόχους που πέτυχε ήταν το χτύπημα σε ένα οχυρό που βρισκόταν στο δάσος», είπε ένας υποδιοικητής μιας αεροπορικής μοίρας.

Για να χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους Kh-29, οι πιλότοι πρέπει να υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση. «Στοχοποιούμε, τότε, μόλις δημιουργηθεί μια σύνδεση, η κεφαλή του πυραύλου αποκτά έναν στόχο από απόσταση, ας πούμε, 20-30 χιλιομέτρων. Μετά από αυτό, πετάει απευθείας στον στόχο. Συνήθως, εργαζόμαστε σε τέτοιο έδαφος στόχων ως υπόστεγα και συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο πύραυλος, το πλήρωμα πρέπει να περάσει από ειδική εκπαίδευση», δήλωσε ένας πιλότος Su-34. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail