Ολοκλήρωση της Πολυεθνικής Άσκησης «NOBLE PARTNER 2022» - Η ελληνική παρουσία

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022 η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «NOBLE PARTNER 2022», που πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Βάση Vaziani στην Τιφλίδα της Γεωργίας, με την συμμετοχή συνολικά 20 Χωρών (Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Γερμανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Λιθουανία, Μολδαβία, Oυγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία).

Η «NOBLE PARTNER 2022» είναι τύπου LIVEX (Live Exercise) και διοργανώθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γεωργίας και το U.S. Army Europe and Africa (USAREUR-AF) και αποσκοπούσε στην επαύξηση της ετοιμότητας, των αποτρεπτικών δυνατοτήτων, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιφερειακών κρίσεων και την προαγωγή της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με Επιτελή της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και με Διμοιρία Ακροβολιστών – Ελεύθερων Σκοπευτών και Επιτελείς της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (Μ/Κ ΤΑΞ).

Κατά την διάρκεια της Άσκησης, μεταξύ άλλων, εκτελέστηκαν αντικείμενα, όπως παρακάτω:

  • Εκτέλεση βολών με το σύνολο των διαθέσιμων οπλικών συστημάτων.
  • Επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον.
  • Επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις.
  • Άσκηση αντεπίθεσης και ανακατάληψης τοποθεσίας.

Την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022, έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Γεωργίας κ. Salome Zourabichvili και του Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Irakli Garibashvili, στην οποία συμμετείχε ο Υποδιοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Σταμνάς, καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών.

Κατά την Άσκηση «NOBLE PARTNER 2022» οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες Χώρες.Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail