Η Δύση σκέφτεται να εξοπλίσει την Ουκρανία με πιο ισχυρά όπλα – FT

Military_Material / pixabay
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται σε συνομιλίες για το αν θα στείλουν στην Ουκρανία πιο προηγμένα όπλα στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, δήλωσε αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ορισμένοι από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου είναι ενθαρρυμένοι από την επιτυχημένη επίθεση της περασμένης εβδομάδας κατά της Ρωσίας στην περιοχή του Χάρκοβο, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα την Τρίτη. Τώρα συζητούν «τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της Ουκρανίας», σύμφωνα με την ανώνυμη αμερικανική πηγή. Ορισμένοι πιστεύουν πως θα ήταν σκόπιμο να σταλούν πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, είπε η πηγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τα δυτικά έθνη αρνήθηκαν προηγουμένως να παράσχουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, επικαλούμενα τον χρόνο που θα χρειαζόταν για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, προβλήματα με την εξυπηρέτηση προηγμένων οπλικών συστημάτων στο έδαφος και τον κίνδυνο κλιμάκωσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Το Κίεβο σημείωσε κάποια πρόοδο στις συνομιλίες με τη Σλοβακία, πρώην μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η οποία είπε ότι θα μπορούσε να παράσχει τα παλαιότερα σοβιετικά αεροσκάφη του για να ενισχύσει τον στόλο της Ουκρανίας καθώς απέσυρε τα MiG-29 της στα τέλη Αυγούστου.

Η επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο προβλήθηκε από Αμερικανούς αξιωματούχους ως μεγάλη επιτυχία για τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος τους προηγούμενους μήνες είχε υποστεί μια σειρά από ήττες στο πεδίο της μάχης ενάντια στις ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις της Μόσχας.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail