Οι Ρουμάνοι αγοράζουν τουρκικά drones Bayraktar

Τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας υπέβαλε αίτημα στο κοινοβούλιο για την αγορά 18 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Από: echedoros-a.gr

Στις ειδήσεις, τονίζοντας ότι απαιτείται η έγκριση της βουλής αφού πρόκειται για αγορά περίπου 300 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε ότι εάν δοθεί η έγκριση, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar είχε γίνει «θρύλος» στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, στη δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας, σημειώθηκε ότι η αξία των 18 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar είναι περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα αγοραστούν επίσης πακέτα υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης, ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμός εκπαίδευσης.

Στην αναφορά που κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας στη ρουμανική Βουλή, ανέφερε ότι με την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στοχεύει στην υλοποίηση των στόχων ικανότητας που έχουν δοθεί στη Ρουμανία στη διαδικασία αμυντικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της μεταμόρφωσης του ρουμανικού στρατού έως το 2040.

Ajans Haber

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail