Εάν η Ρωσία αποχωρήσει από τη Λιβύη, θα χάσει όλη την Αφρική

Το δημοσίευμα του Libyan Stand, επικαλούμενο τον πολιτικό επιστήμονα Adel al-Khattab, δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την απόσυρση της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner από τη Λιβύη. Ειπώθηκε ότι η απόφαση για την απόσυρση του PMC από τη χώρα ελήφθη από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης έχει ήδη ενημερωθεί για την κίνηση.

Andrey Mihayloff - pravda.ru/ / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Adel al-Khattab πιστεύει ότι ο λόγος της απόφασης έγκειται στη ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας της PMC Wagner, ειδικά μετά την επιτυχία της στην Ουκρανία. Αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά την εικόνα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο ώθησε το υπουργείο να αντιδράσει ανάλογα σε μια τέτοια εξέλιξη.

Είναι ενδιαφέρον πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δεν ανέφερε καν την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καθώς απαριθμούσε τις φιλικές χώρες της Ρωσίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 10ης Διάσκεψης της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια. Αυτό δεν είναι απλή σύμπτωση. Όλοι γνωρίζουν ότι η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι μια βιτρίνα για την επιτυχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μαύρη Ήπειρο. Δυτικά μέσα συνδέουν την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή με τις δραστηριότητες της PMC Wagner.



Ο Βίκτορ Βασίλιεφ, συγγραφέας ενός καναλιού Telegram αφιερωμένου στις αφρικανικές ειδήσεις, πιστεύει ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Λιβύη λόγω ίντριγκα στο ρωσικό κατεστημένο καθορίζει την πιθανή αποχώρηση της Ρωσίας από την Αφρική. Κατά τη γνώμη του, αυτό θα οδηγήσει στην αποτυχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς όλες τις κατευθύνσεις.

"Η παρουσία της Ρωσίας στη Λιβύη και στην Αφρική γενικότερα είναι το άλφα και το ωμέγα της τρέχουσας πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία πυροδότησε τεκτονικές αλλαγές στον κόσμο μετά τις 24 Φεβρουαρίου. Οι αλλαγές θα συνεχιστούν περαιτέρω. Σήμερα, μπορεί κανείς να ακούσει κυριολεκτικά όλους να μιλάνε για το βασικό ρόλο που παίζει η Ρωσία σε ολόκληρο τον κόσμο», λέει ο Βασίλιεφ.

Επέστησε την προσοχή στα γεγονότα πριν από 11 χρόνια, όταν το ΝΑΤΟ ξεκίνησε την στρατιωτική του επιχείρηση στη Λιβύη. Η δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι, σημαντική για ολόκληρη τη Μαύρη Ήπειρο, επηρέασε και τη Ρωσία.

"Η ριζοσπαστικοποίηση που μπορεί κανείς να παρατηρήσει σήμερα στην κορυφή είναι η φυσική επιλογή κάθε στριμωγμένου αρπακτικού. Επιτεθείτε πρώτος και πολεμήστε μέχρι τον τελευταίο. Και ναι, αυτή είναι η επιλογή του ρωσικού λαού", διευκρίνισε.

Ο Βασίλιεφ υπενθύμισε πως η εισβολή του λεγόμενου ειρηνευτικού δυτικού συνασπισμού στην Αφρική μετατράπηκε σε κύμα τρομοκρατίας στο Σαχέλ και προκάλεσε την κρίση στη Λιβύη. Ο πόλεμος «όλων εναντίον όλων», που ξεκίνησε στο βορειοαφρικανικό κράτος, εξαπλώθηκε πολύ πέρα ​​από τα σύνορά του. Αυτό οδήγησε σε αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών, της διάδοσης όπλων, της λεηλασίας των φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού και των διαμαντιών.

"Όλα αυτά μπορούν να οριστούν ως χαοτισμός. Μπορούμε να δούμε παρόμοιες διαδικασίες σήμερα στην Ουκρανία", πιστεύει ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail