Σε ποια περίπτωση θα φανταζόσασταν τον Μητσοτάκη να δίνει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να ανοίξουν πυρ κατά των Τούρκων;

Το πολίτευμά μας ορίζει ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ αποκλειστικό αρμόδιο για να αποφασίζει ποια θα είναι κάθε φορά η απάντησή μας στην τουρκική επιθετικότητα. Δεν αποφασίζει για την αντίδρασή μας ούτε ο λαός, ούτε η Βουλή, ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι υπουργοί, ούτε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Αποφασίζει ΜΟΝΟ ο πρωθυπουργός και κανείς άλλος. Επομένως από τη δική του ιδιοσυγκρασία και πνευματική και ηθική συγκρότηση εξαρτώνται όλα. Για να το πω πιο απλά, αν έχουμε λιοντάρι πρωθυπουργό έχουμε σώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια ακόμη κι αν οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Αν όμως έχουμε κότα πρωθυπουργό, δεν μας σώζουν όχι 24 Rafale και 3 Belh@rra αλλά ούτε και πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα αν μας τα χάριζαν οι Αμερικανοί. 

Από: capital.gr - Stirlitz
 
Το ξέρω ότι για πολλούς είναι εξαιρετικά δύσκολο να το χωνέψουν αυτό. Θυμάμαι ότι ακόμη και ο κ. Στούπας που θέλει να βλέπει ψυχρά και αντικειμενικά τα πράγματα, είχε γράψει στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 πως «κάποιοι πιστεύουν ακόμη πως οι δαπάνες για την αγορά πανάκριβου στρατιωτικού εξοπλισμού είναι άχρηστες αφού δεν υπάρχει το σθένος της πολιτικής ηγεσίας να τον χρησιμοποιήσει».

Όλοι όσοι αναρωτιέστε αν θα φτάσει κάποια στιγμή ο κόμπος στο χτένι και θα έχουμε πόλεμο με τη γείτονα, σκεφτείτε μόνο το εξής: σε ποια περίπτωση θα μπορούσατε να φανταστείτε τον Μητσοτάκη να δίνει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να ανοίξουν πυρ κατά των Τούρκων; Εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ ΚΑΜΙΑ τέτοια περίπτωση. 

Ακόμη κι αν δεχόμασταν στρατιωτικό χτύπημα από τους απέναντι, είμαι σίγουρος ότι ο Μητσοτάκης δεν θα έδινε εντολή στρατιωτικής απάντησης αλλά θα άρχιζε τα τηλεφωνήματα στους ξένους για να σταματήσουν εκείνοι την Τουρκία. 

Ο άνθρωπος, εκτός του ότι είναι απίστευτα δειλός (είναι από τους ελάχιστους ηγέτες χωρών του ΝΑΤΟ που δεν έχουν τολμήσει να πάνε στο Κίεβο για να δουν τον Ζελένσκι), είναι παντελώς ανίδεος από διαχείριση στρατιωτικών κρίσεων, και είναι δεδηλωμένα αντίθετος στη χρήση στρατιωτικής βίας. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις μας να καταρρίψουν ούτε τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να κάνουν πραγματικό πάρτι κατασκοπίας πάνω από τα νησιά μας. 

Δεν πιστεύει στη χρησιμότητα των ενόπλων δυνάμεων ως εργαλείου άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Αυτή είναι η ιδεολογία του, τι να κάνουμε τώρα; Το να πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει ιδεολογία ο Μητσοτάκης στα 54 του, είναι σαν να πιστεύουμε ότι μπορεί να βαφτιστεί χριστιανός ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail