Βυθίστηκε ιστιοφόρο στο Φισκάρδο με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, για πιθανή πυρκαγιά στο Ι/Φ σκάφος “ΧΕΝΚ” Ν. Πειραιά 8194, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή νοτίως λιμένα Φισκάρδου ν. Κεφαλληνίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Τ/Χ “ΘΑΛΑΣΣΑ” Τ.Α. 78, το οποίο περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Φισκάρδου. Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή του ανωτέρω Τ/Χ, μετέφεραν το φλεγόμενο Ι/Φ σε ασφαλές σημείο αγκυροβολίας, βόρεια του λιμένα, για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα αντιρύπανσης περιμετρικά του Ι/Φ, αλλά και αναλάμποντες φανοί για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Το “ΧΕΝΚ”, βυθίστηκε λίγο αργότερα, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση, η οποία περιορίστηκε εντός του πλωτού φράγματος και αντιμετωπίστηκε με χρήση υλικών απορρύπανσης.

Από το Λιμενικό σταθμό Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail