Οι μετανάστες μπορούν να αντιστρέψουν τον αποπληθυσμό της γαλλικής υπαίθρου – Μακρόν

Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε μια αναθεώρηση των πολιτικών μετανάστευσης και ασύλου που θα περιλαμβάνει την ανακατανομή των μεταναστών σε αγροτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν μείωση του πληθυσμού. Καταδίκασε τις τρέχουσες πολιτικές ως «αναποτελεσματικές και απάνθρωπες», ανακοινώνοντας την Πέμπτη ότι το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στις αρχές του επόμενου έτους.

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από το πρόγραμμα επανεγκατάστασης, ο Μακρόν υποστήριξε πως «οι συνθήκες για την υποδοχή τους θα είναι πολύ καλύτερες από ό,τι αν τους βάλουμε σε περιοχές που είναι ήδη πυκνοκατοικημένες, με συγκέντρωση μαζικών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. «Η τοποθέτηση νέων αφίξεων σε αραιοκατοικημένες περιοχές θα τους βοηθούσε να «ενσωματωθούν πολύ πιο γρήγορα και πολύ καλύτερα», τόνισε, ειδικά όσοι έχουν ήδη επαγγελματικές δεξιότητες ή κάποια γνώση της γλώσσας.

Η τρέχουσα πολιτική, ωστόσο, είναι «παράλογη», είπε, γιατί «συνίσταται στο να βάζουμε γυναίκες και άνδρες που φτάνουν, που βρίσκονται στη μεγαλύτερη δυστυχία» στις πιο φτωχές και πολυσύχναστες γειτονιές.

Οι αγροτικές περιοχές «χάνουν πληθυσμό», είπε, μια τάση που οι οικογένειες μεταναστών – που συνήθως έχουν περισσότερα παιδιά από τις ευρωπαϊκές οικογένειες – θα μπορούσαν να αντιστρέψουν, αποφεύγοντας την ανάγκη να κλείσουν σχολεία και κολέγια λόγω έλλειψης εγγραφών.

Δεν συμφωνεί όλη η Γαλλία με ένα τέτοιο σχέδιο. Ο δεξιός Eric Zemmour υποστήριξε αντ' αυτού πως η δημογραφική πτώση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την εισαγωγή 10.000 ευρώ ως «επίδομα γέννησης» για παιδιά που γεννιούνται από γηγενείς γονείς στην αγροτική Γαλλία, αντί των 50.000 ευρώ που δαπανώνται κάθε χρόνο ανά ασυνόδευτο παράνομο ανήλικο».

Η Μαρίν Λεπέν, κατηγόρησε τον Μακρόν ότι επιδιώκει να αλλάξει ένα νόμο που δεν είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει. «Πιστεύουμε πως πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους», έγραψε στο Twitter την Παρασκευή, αναφερόμενη στους αλλοδαπούς που μπαίνουν παράνομα στη Γαλλία και ο Μακρόν ελπίζει να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο.

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail