«Όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται», είστε σίγουρος κ. πρωθυπουργέ;

φωτο ΠΝ
«Ακούγοντας μόνο τη φωνή της δικαιοσύνης αλλά και της ιστορίας. Αυτή που διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην τελετή ονοματοδοσίας του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ». Μόλις πριν δύο εβδομάδες από του βήματος της ΔΕΘ είχε πει νταηλίκια γιοκ [εδώ ο σχολιασμός].

Του Στρατή Μαζίδη

Μήπως μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός τι είδους τιμωρία έχει υποστεί η Τουρκία η οποία δεκαετίες τώρα παραβιάζει τα εναέρια σύνορά μας; Γνωρίζει να μας ενημερώσει πως τιμωρήθηκε στα Ιμια; Να μας πει ποιο ήταν το επακόλουθο στον πόλεμο της τσιπούρας; Ξέρει να μας πει πόσο βαρύς ήταν ο πέλεκυς της ιστορίας στην Κύπρο όπου μπούκαρε με το μανδύα της εγγυήτριας δύναμης που κάποιος..."εθνάρχης" της αναγνώρισε;

Δεν είμαι πολεμοκάπηλος. Δεν είμαι από εκείνους που πχ μπλέκουν προφητείες και "προφητείες" ανυπομονώντας πότε θα πέσει η πρώτη σφαίρα. Υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, λέει ο ιερέας στη Θεία Λειτουργία. Κι έπειτα, κακά τα ψέματα, απέναντι ως επί τον πλείστον ζουν εξισλαμισμένοι γηγενείς, δηλαδή Ελληνες. Μια πραγματικότητα που ουδέποτε αναδείξαμε.

Όμως στην πολιτική, όπως και στη ζωή, όταν λες μεγάλες κουβέντες, πρέπει να είσαι έτοιμος και να τις υποστηρίξεις. Διαφορετικά εκτίθεσαι. Ο πρωθυπουργός εκτίθεται διότι οι Τούρκοι τον διαψεύδουν καθημερινά στην πράξη με τις ενέργειές τους.

Γιατί άραγε λέει όσα λέει;

Ίσως φταίνε οι συνθήκες. Τη μια η ΔΕΘ, την άλλη η ένταξη του νέου πολεμικού πλοίου. Λόγω της ημέρας, τα λόγια του παπά, που λέει κι η κουμπαρομπεμπέκα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail