Σενάρια αποκλεισμού ελληνικών νησιών από τους Τούρκους - Φοβούνται όμως τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ακραία προπαγάνδα, εμπρηστική ρητορική και καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο - Με τρόμο μπαίνουν οι Τούρκοι στο FIR Αθηνών όπου τους περιμένουν τα ελληνικά μαχητικά - Στήνιουν σενάρια απόβασης σε ελληνικά νησιά αλλά τρέμουν την αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από: newsbomb.gr / Βασίλης Σκουλαράκος

Σενάρια περί αποκλεισμού των ελληνικών νησιών και αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους συζητούν στα τουρκικά κανάλια αναλυτές και πρώην ναύαρχοι, συμμετέχοντας από την πλευρά τους στην προσπάθεια φανατισμού του τουρκικού λαού από την τουρκική ηγεσία.

Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει το προκλητικό της κρεσέντο, με τον Τούρκο πρόεδρο να ισχυρίζεται ότι ενισχύθηκε το κύρος της Τουρκίας, επειδή έγινε παγκόσμια εστία ισχύος.

«Είναι ξεκάθαρο πως και η Ελλάδα έχει λάβει τα μηνύματα», είπε σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Στο μεταξύ οι αναλυτές και ναύαρχοι ε.α. συζητούν για το πώς η Τουρκία θα αποκλείσει τα ελληνικά νησιά και υποστηρίζουν ότι η Τουρκία πρέπει να δώσει τελεσίγραφο.

«Ή θα δεχτούν τους όρους μας ή θα μας επιτεθούν», είπε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος ε.α. Ντενίζ Κουτσλούκ. «Πρέπει να δώσουμε μια προειδοποίηση στην Ελλάδα, ένα τελεσίγραφο στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Δηλαδή, να ζητηθεί να αποστρατιωτικοποιηθούν, να επιστρέψουν στο καθεστώς που προβλέπεται στις Συνθήκες της Λωζάνης και Παρισίων. Μετά τη λήξη του τελεσίγραφου, βήμα - βήμα πρέπει να γίνουν κινήσεις μη αναγνώρισης της κυριαρχίας τους. Όπως τα χωρικά τους ύδατα, τον εναέριο χώρο τους και μετά μέχρι και την χρήση αυτών των νησιών, τον αποκλεισμό τους. Στην περίπτωση αυτή ή θα αποδεχτούν τους όρους μας ή θα επιτεθούν στην Τουρκία.»

Παράλληλα, τα τουρκικά μέσα έχουν ως πρώτο θέμα την κατάλυση του αφηγήματος του Ερντογάν «ότι θα έρθουν σε μία νύχτα», υπογραμμίζοντας ωστόσο την ισχυροποίηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα αεροσκάφη F-35 και τα F-16 Viper (σ.σ. τα καλύτερα αμερικανικά μαχητικά). «Οι Έλληνες μάλλον θα έρθουν σε μία νύχτα και εμείς δεν θα τους αντιληφθούμε», αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου στην τουρκική ηγεσία.

Παρ' όλα αυτά, οι Τούρκοι συνέχισαν και τα ξημερώματα τις προκλητικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας, στέλνοντας UAV να πραγματοποιήσει υπέρπτηση πάνω από την Κίναρο στις 03.41.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail