Δεν μπήκα στο στρατό για να πολεμήσω για την Ταϊβάν

Defence-Imagery / pixabay
Είστε έτοιμοι να πάτε στον πόλεμο για να «προστατέψετε» ένα μέρος, χιλιάδες μίλια μακριά από το έθνος μας, με το οποίο δεν έχουμε καμία συμμαχία με συνθήκη και κανένα κυρίαρχο εθνικό συμφέρον;

Dan McKnight - libertarianinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Δε μιλάω για την Ουκρανία, παρόλο που συνεχίζουμε να ενισχύουμε αυτή τη χώρα με δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και προμήθειες σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας.

Μιλάω για την Ταϊβάν, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Κίνας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Τζο Μπάιντεν μόλις υποσχέθηκε να το υπερασπιστεί με την πλήρη στρατιωτική ισχύ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όταν εντάχθηκα στους εφέδρους του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και αργότερα στην Εθνική Φρουρά του Στρατού του Αϊντάχο, υπέγραψα για να προστατεύσω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων μας—όχι στην Ταϊπέι.

Εδώ είναι η ιστορία.

Μετά το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949 και ο Πρόεδρος Μάο εδραίωσε την κυριαρχία του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, μια μικρή συλλογή αντικομμουνιστών πέταξε από το κοτέτσι και εγκαταστάθηκε στο νησί Φορμόζα, περίπου 100 μίλια από την ηπειρωτική χώρα.

Εκεί βρίσκονται από τότε, εξελισσόμενοι από μια στρατιωτική δικτατορία σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με δύο μεγάλα κόμματα. Ο ένας θέλει στενότερη ενοποίηση με το Πεκίνο, ο άλλος θέλει πλήρη ανεξαρτησία.

Τόσο η Ταϊπέι όσο και το Πεκίνο ισχυρίζονται πως είναι η νόμιμη κυβέρνηση όλης της Κίνας.

Στη δεκαετία του 1970, η κυβέρνησή μας εξομάλυνε τις σχέσεις με την ηπειρωτική Κίνα και αποαναγνώρισε τη «Δημοκρατία της Κίνας» στην Ταϊβάν, διακόπτοντας τις διπλωματικές σχέσεις και καταργώντας ένα αμυντικό σύμφωνο.

Για περισσότερα από 40 χρόνια από τότε η εξωτερική μας πολιτική καθοδηγείται από «στρατηγική ασάφεια». Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει το "One China", αλλά πως υπάρχουν ορισμένες πτυχές που θα θέλαμε να δούμε να ξεπερνιούνται ειρηνικά και χωρίς βία.

Γι' αυτό και η επίσκεψη της Νάνσυ Πελόζι τον περασμένο μήνα στο νησί ήταν τόσο εκρηκτική. Ήταν μια Αμερικανίδα ηγέτης υψηλού επιπέδου που έπαιζε απερίσκεπτα με τη διπλωματία μας για τις κάμερες.

Τώρα την Κυριακή, όταν το 60 Minutes ρώτησε τον Πρόεδρο Μπάιντεν, «...για να είμαστε σαφείς, κύριε, οι αμερικανικές δυνάμεις, άνδρες και γυναίκες των ΗΠΑ θα υπερασπίζονταν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής;»

«Ναι», απάντησε.

Δε γίνεσαι πιο ξεκάθαρος από αυτό.



Η διοίκηση προσπάθησε να αποσύρει τη δήλωση και ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στη «στρατηγική ασάφεια». Αυτή είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά που το τμήμα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου χρειάστηκε να «διορθώσει» τον ανώτατο διοικητή αναφορικά με τη σχέση μας με την Ταϊβάν.

Ποιος, λοιπόν, καθοδηγεί πραγματικά την πολιτική στη χώρα μας; Δεν είναι ο Τζο Μπάιντεν και οι γνωστικές του ικανότητες που αναπτύσσονται γρήγορα.

Είναι το War Party, η ίδια ομάδα που υπαγορεύει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ για πάνω από εβδομήντα χρόνια.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης Ρεπουμπλικάνους όπως ο Μιτ Ρόμνεϊ. Αυτός ο οπορτουνιστής μόλις ψήφισε ένα νέο νομοσχέδιο που διέρχεται από το Κογκρέσο που ονομάζεται «Νόμος για την πολιτική της Ταϊβάν», ο οποίος μεταξύ άλλων θα δώσει στο νησί 6.500.000.000 δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια.

«Κάνουμε κάτι που είναι άκρως προκλητικό και πολεμικό», είπε ο Ρόμνεϊ, όχι για να υποτιμήσει αλλά για να επαινέσει τη νομοθεσία.

Έπειτα, υπάρχει η γερουσιαστής Μάρσα Μπλάκμπερν από το Τενεσί, τόσο ψεύτικο συντηρητικό όσο κι αν είναι.

Λέει ότι ο αμερικανικός λαός πρέπει να πολεμήσει για την Ταϊβάν και την Ουκρανία για λογαριασμό της «διεθνούς δημοκρατίας».

Ξέρεις πώς το ονομάζω αυτό; Παγκοσμιοποίηση.

Οι στρατιώτες μας δεν είναι τροφή για κανόνια για αυτά τα αυτοκρατορικά, μονοκόσμια κυβερνητικά σχέδια.

Είναι πατριώτες άνδρες και γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν τις ελευθερίες και τα σύνορά μας.

Λέω να αφήσουμε τους Κινέζους, στην ηπειρωτική χώρα και στη Φορμόζα, να επιλύσουν τα δικά τους προβλήματα στη δική τους γειτονιά, ενώ εμείς οι Αμερικανοί θα επικεντρωνόμαστε στην οικοδόμηση της ισχυρότερης και πιο ελεύθερης οικονομίας στον κόσμο. Αυτή είναι το "η Αμερική Πρώτα".

Αλλά δεν είμαι υπεύθυνος.

Αφημένοι στην τύχη τους, ο Joe Biden, η Nancy Pelosi, ο Mitt Romney και η Marsha Blackburn θα ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και θα προσπαθήσουν να πολεμήσουν τη Ρωσία και την Κίνα ταυτόχρονα. Θα καταστρέψουν τη χώρα μας και θα μας αφήσουν να ξεπεράσουμε τα ερείπια.

Γι' αυτό πρέπει να τους σταματήσετε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail