"Δε χάσαμε και τίποτα" - Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι ο "πυρετός των κυρώσεων" των δυτικών ελίτ θα δει τους Ευρωπαίους να "παγώνουν"

During the plenary session of the Agency for Strategic Initiatives forum, Strong Ideas for a New Time. Photo: RIA Novosti
Freepen.gr -
Ένα πράγμα συγκεκριμένα που τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν στην ομιλία του πριν από το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ ήταν ότι η χώρα του δεν έχει «χάσει τίποτα» με την έναρξη της «ειδικής επιχείρησης» στη γειτονική Ουκρανία:

«Δεν έχουμε χάσει τίποτα και δε θα χάσουμε τίποτα», είπε ο Πούτιν. «Όσον αφορά το τι έχουμε κερδίσει, μπορώ να πω ότι το κύριο κέρδος ήταν η ενίσχυση της κυριαρχίας μας ».

Ο Πούτιν παραδέχτηκε, ωστόσο, πως η απόφαση της Μόσχας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία είχε δημιουργήσει μια «ορισμένη πόλωση, τόσο στον κόσμο όσο και στο εσωτερικό της χώρας».

Ωστόσο, πολλές ρωσικές οικογένειες μπορεί να διαφωνούν σχετικά με το «δε χάσαμε τίποτα», δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις για απώλειες ρωσικών στρατιωτικών στρατευμάτων κυμαίνονται τουλάχιστον στις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες τους τελευταίους έξι μήνες. Αλλά ξεκάθαρα το μήνυμα του Πούτιν σε αυτή την περίπτωση στόχευε πρωτίστως στη Δύση με την οποία το Κρεμλίνο έχει εγκλωβιστεί σε οικονομικό και ενεργειακό πόλεμο, για να μην αναφέρουμε τον πόλεμο με αντιπροσώπους στην Ανατολική Ευρώπη.

* * *

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατακεραύνωσε τον συνεχιζόμενο «πυρετό των κυρώσεων» στη Δύση σε μια ευρεία ομιλία ενώπιον του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, στην Άπω Ανατολή της χώρας, όπου η κινεζική αντιπροσωπεία ήταν η μεγαλύτερη παρευρισκόμενη.

κορυφαίος Κινέζος νομοθέτης Λι Ζανσού ήταν παρών όταν ο Ρώσος ηγέτης τόνισε, «όσο κι αν κάποιος θα ήθελε να απομονώσει τη Ρωσία, είναι αδύνατο να το κάνει αυτό».

Αντίθετα, είπε ότι το πλήγμα από τις κυρώσεις υπό την ηγεσία της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών και οι προσπάθειες αποσύνδεσης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα καταστρέφουν ζωές στη Δύση. "Τώρα βλέπουμε πώς η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κλείνουν η μία μετά την άλλη", είπε ο Πούτιν , τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει καθώς "οι δυτικές ελίτ, που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν αντικειμενικά γεγονότα".

Το θέμα του, όπως και σε πολλές προηγούμενες σημαντικές ομιλίες, ήταν η αδυναμία των δυτικών ελίτ να αναγνωρίσουν την αναπόφευκτη μετάβαση από έναν μονοπολικό στον πολυπολικό κόσμο.

Το ότι «δεν μπορούν να αναγνωρίσουν αντικειμενικά γεγονότα» για τις παγκόσμιες αλλαγές αποκαλύπτει την «αυξανόμενη αποστασιοποίηση» τους από τους απλούς ανθρώπους που ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν. Και όμως τώρα, οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί θα μπορούσαν να «παγώσουν» ενώ τους αρνούνται την κρίσιμη ρωσική ενέργεια από ηγέτες που βλέπουν τόσο κοντόφθαλμα.

" Δεν θα είναι έκπληξη όταν τα μερίδια αγοράς των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, τόσο στην ήπειρο όσο και παγκοσμίως, θα καταληφθούν από τους Αμερικανούς προστάτες τους . Όταν επιδιώκουν τα συμφέροντά τους, δεν περιορίζονται ούτε αποφεύγουν τίποτα.", ανέφερε ο Πούτιν. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail